GÜNDEM Haber Girişi : 15 Aralık 2023 14:55

Milyonlarca çiftçiyi ilgilendiriyor! Destek ödemeleri bu sıralamaya göre hesaplara yatacak

 Milyonlarca çiftçiyi ilgilendiriyor! Destek ödemeleri bu sıralamaya göre hesaplara yatacak
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çiftçilere sağlanacak destekleme ödemeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

ALPARSLAN DİYARI- İbrahim Yumaklı, bugün çiftçilere yapılacak olan 2 milyar 32 milyon liralık destekleme ödemelerini duyurdu. Bu ödeme, çiftçilerin tarımsal faaliyetlerine destek olmak amacıyla gerçekleştiriliyor.

 

Bakan Yumaklı, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, destekleme ödemesinin çiftçilerin hesaplarına aktarılacağını belirterek, "2 milyar 32 milyon lira tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Ödemelerin çeşitli alanlara yönlendirileceğini açıklayan Bakan Yumaklı'nın paylaşımına göre; süt desteği için 1 milyar 27 milyon 376 bin lira, tarımsal sulama amaçlı su kullanım hizmet bedeli desteği için 349 milyon 942 bin 730 lira, hastalıktan ari işletme desteği için 349 milyon 209 bin lira gibi destekler yer alacak.

 

 

 

Ödemeler, kimlik ve vergi numarasının son hanelerine göre farklı gün ve saat dilimlerinde gerçekleşecek.

 

 

 

Kimlik numarasının son hanesi 4-6-8 ve vergi numarasının son hanesi 1-3-4-5-6-7-8-9 olanlar için ödemeler bugün saat 18.00'den sonra, kimlik ve vergi numarasının son hanesi 0-2 olanlar için ise 22 Aralık saat 18.00'den sonra hesaplara aktarılacak.

 

 

Bu destekleme ödemeleri, çiftçilerin tarımsal faaliyetlerini sürdürmelerine ve geliştirmelerine katkı sağlayarak, tarımsal üretimin desteklenmesine yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

 

 

 

"HABER MERKEZİ"

Resmi İlanlar