MUŞ Haber Girişi : 20 Aralık 2023 13:27

MİLAD İş Dünyası Derneği Genel Başkanı Terzi'den Muş’a üretim çağrısı

MİLAD İş Dünyası Derneği Genel Başkanı Terzi'den Muş’a üretim çağrısı
MİLAD İş Dünyası Derneği Genel Başkanı Hüseyin Terzi, Muş’a gelerek dernek üyesi işadamları ile toplantı yaparak iş yerlerini ziyaret etti. Terzi, üretimde güçlü olunması çağrısı yaptı.
MİLAD İş Dünyası Derneği Genel Başkanı Terzi'den Muş’a üretim çağrısı

ALPARSLAN DİYARI- Muş’ta bir kafede basın mensupları ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelen MİLAD İş Dünyası Derneği Genel Başkanı Hüseyin Terzi, “Çok genç bir derneğiz ama kısa süre içerisinde Türkiye’nin dört bir yanında temsilciliklerinin yanı sıra yurtdışında açacağımız temsilciliklerimizle birlikte Türkiye’mize katma değer oluşturma ve bununla birlikte özellikle iş dünyamızın, üyelerimizin birlikteliğinden ortaya çıkacak sinerjiyi memleketimize katkı olarak sunma gayretindeyiz. Bu manada şu an 12 ilimizde ve 5 de yurt dışı temsilciğimiz bulunmaktadır. Üyelerimizin tamamıyla bir işbirliği organizasyonumuz var. Bununla birlikte her bir üyemizin kendi pazar alanını genişletmek, 80 milyona ulaşmak ve bunun dışında da ihracat kanallarını açıp, üretici olan üyelerimizin yeni imkanlara kavuşmasını sağlamaya çalışıyoruz. İnşallah çok kısa bir dönem içerisinde ülke genelinde teşkilatlanma yapılanması tamamlanacak. Bütün bunlar üyelerimize birliktelik oluşturacak sinerji, özellikle ülkenin içerisinde bulunduğu ekonomik şartlarda yeni pazarlar ihtiyacıyla esnafımızı ayakta tutmak, daha büyük adım atmalarını sağlamayı arzuluyoruz” dedi. 

 

 

 

 

 

 

MİLAD İş Dünyası Derneği Genel Başkanı Hüseyin Terzi, Muş’a gelerek dernek üyesi işadamları ile toplantı yaptı. Kahvaltılı toplantıda basın mensuplarına açıklama yapan Terzi, “Süreç içerisinde çok güzel gelişmeler oldu. Bugün itibariyle derneğimizin 500’ün üzerinde üye sayımız var. Bunların toplam çalışanları ve cirolarına baktığımızda ciddi bir yekûn tuttuğunu görüyoruz. Hedefimiz bunu daha yukarılarda tutmak. Bu manada Muş ilimizi ziyaret ettik” ifadelerini kullandı. 

 

 

 

 

 

Özellikle Doğu ve Güneydoğu bölgemizin hem ticari olarak, hem sanayi olarak, hem de teknoloji olarak daha fazla yatırıma ihtiyacı olduğunu görmüş olduk. Saha çalışmalarımızda özellikle üyelerimizden gelen bilgileri de derleyip, dosyalayıp bunları ilgili mercilere aktaracağız. Sadece bununla da sınırlı kalmayacağız. Bu bölgelere özel çalışma ekiplerimizi de oluşturmak niyetindeyiz.

 

 

 

 


“BUGÜNÜ TUTMA ADINA YAPILAN YANLIŞ HAMLELER GELECEK YILIMIZI RİSKE ATIYOR”

 

 

MİLAD İş Dünyası Derneği Genel Başkanı Hüseyin Terzi açıklamasını şöyle sürdürdü: 

 

 

“Bugün Türkiye, ciddi anlamda ekonomik sıkıntılarla boğuşmakta. Her 10 senede bir tekrar eden sürecin birini daha yaşıyoruz. Bu dönem içerisinde ekonomik daralmanın, vatandaşımızın refah payının düşmesinin ve bunun neticesinde de borçlanmanın arttığı bir dönemin içerisindeyiz. Bunların üstesinden gelebilme adına sağlıklı, Türkiye’nin 100 yılını kurtarabilecek adımların bir an evvel atılması adına da üretimi ve kalkınma politikalarını çokça gündeme getirmeye çalışıyoruz. Bununla ilgili gündelik politikalar değil, uzun vadeli projelerin ancak ve ancak Türkiye’nin ihtiyacı olacağını düşünüyoruz. Bugüne kadar yaşamış olduğumuz tecrübelerden de yola çıkarak, sadece bir takım finansal hamlelerin, finansal atraksiyonların Türkiye’nin sadece yaşadığı krizi uzattığını görüyoruz. Bugünü tutma adına yapılan yanlış hamleler gelecek yılımızı riske atıyor. Kısa vadede 6 ayda, bir senede bir değişen ekonomik programlar da geleceğimizi tehlikeye atıyor. Bunun neticesinde de özellikle gençlerimizin ciddi bir umutsuzluğa sevk edildiğini görmüş oluyoruz.

 

 

 

 

 

Türkiye’nin sağlam, uzun vadeli üretim ve kalkınma politikalarını ihtiyacı olduğunu bu dönemde bir kez daha görmüş olduk. MİLAD İş Dünyası Derneği olarak ekonomiye bakışımız bu noktada. Üyelerimizi de bu hedefe kitlemeye çalışıyoruz. Bu hedef doğrultusunda çalışmalarına yardımcı olmaya çalışıyoruz.”

 

 

"HABER: KADER AKÇİL"

 

 

 

 

Resmi İlanlar