MUŞ Haber Girişi : 12 Kasım 2023 12:27

MHP'de yerel seçim aday takvimi belli oldu: MHP Muş’ta aday gösterecek mi? İşte detaylar…

MHP'de yerel seçim aday takvimi belli oldu: MHP Muş’ta aday gösterecek mi? İşte detaylar…
MHP'de Yerel seçim aday Başvuru takvimi belli oldu. Başvurular 13 Kasım-15 Aralık tarihlerinde alınacak.

 

ALPARSLAN DİYARI- Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'de belediye başkanı, belediye meclisi ve il genel meclisi üyeliği için aday adayı olacakların başvuruları 13 Kasım 2023 Pazartesi günü başlayacak ve 15 Aralık 2023 Cuma günü sona erecek.

 

Belediye başkanlığı için başvurular bizzat genel merkezden yapılacak. Belediye meclisi ve il genel meclisi üyeliği için başvurular il ve ilçe teşkilatına yapılacak.

 

MHP Muş İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Yüksek Seçim Kurulu'nun 1460 sayılı kararına istinaden kamu görevlilerinin ve il-ilçe teşkilatlarının başkan ve yönetim kurulu üyelerinin 1 Aralık 2023 Cuma günü saat 17.00'ye kadar görevlerinden ayrılmaları gerekiyor.” denildi.

 

Muş’ta da başvurular başlayacak. MHP'de yerel seçim aday başvuru takvimi belli oldu. Buna göre, belediye başkanlığı için başvurular 13 Kasım Pazartesi günü başlayacak ve 15 Aralık Cuma günü sona erecek.

 

SON GÜN 15 ARALIK

 

Belediye başkan aday adaylarının bizzat genel merkezden yapacakları başvurular için son tarih 15 Aralık Cuma günü olarak belirlendi.

 

Belediye meclisi ile il genel meclisi üyeliği aday adaylığı için de il ve ilçe teşkilatına başvurular yapılacak.

 

ADAY BELİRLEME SÜRECİ

 

Başvuruların tamamlanmasının ardından, aday belirleme süreci başlayacak. Aday belirleme süreci, il ve ilçe teşkilatları tarafından yapılacak ön değerlendirmenin ardından, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) tarafından yapılacak nihai değerlendirme ile sonuçlanacak.

 

HABER: HARUN SEÇKİN

Resmi İlanlar