GÜNDEM Haber Girişi : 14 Ocak 2023 12:15

Mevcut Başkan Tozyılmaz Kooperatife Adaylığını açıkladı

Mevcut Başkan Tozyılmaz Kooperatife Adaylığını açıkladı

Mevcut Başkan Tozyılmaz Kooperatife Adaylığını açıkladı
Malazgirt Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Tozyılmaz, yeniden Malazgirt Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanlığına adaylığını açıkladı.
Efsane başkan Abdullah Kılınç’ın vefatı üzerine yapılan oylamada Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı olan ilçenin tanınmış ve sevilen esnafı Mehmet Tozyılmaz, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanlığına güçlü ve donanımlı bir ekiple yeniden aday olduğunu açıkladı. 
Kamu kaynaklarının, ilçemiz esnafları arasında verimli ve etkili kullanılması için var göçleriyle çalıştıklarını gerektiğini belirten Başkan Tozyılmaz, “ Allah rahmetli başkanımız Abdullah Kılınç’a rahmet eylesin. Ondan aldığımız bayrağı başarılı şekilde devam ettirmenin mutlunu yaşıyoruz. Esnaf kesimi yani küçük ve orta ölçekli işletmeler, gerek kuruluş aşamalarında gerekse faaliyetlerini sürdürürken bir takım kredilere ihtiyaç duymaktadır. Toplumsal ve ekonomik olaylar öncelikli olarak zayıf sermaye yapısına sahip olan bu kesimde hissedildiğinden, hızlı finans ve bilgi desteği çok önemlidir. Bundan hareketle ilçemizdeki Kefalet Kooperatifi-esnaf ilişkisi çıkar gözetilmeden çözüm üretilmelidir. Günümüz esnafının karşılaştığı finansal sıkıntıya karşılık oluşturulan kamu desteği, esnaf-sanatkâra doğru bilgilendirme yaparak esnaflarımıza iletiyoruz. İlçemizin kredi limitinin artırılması yönünde gayretlerimiz amacına ulaşmıştır. Geçtiğimiz günlerde Ankara’da yaptığımız toplantı sonrasında kredilerimizin dağıtımı onaylanmış ve esnafımıza can suyu olarak dağıtmaya başladık.”dedi.

Resmi İlanlar