YAŞAM Haber Girişi : 26 Ağustos 2023 18:35

Merhum Ressam Yaman’ın resim sergisi yoğun ilgi gördü

Merhum Ressam Yaman’ın resim sergisi yoğun ilgi gördü
​​​​​​​Muş Malazgirt Zaferi’nin 952. yıldönümü etkilikleri dolayısıyla etkinlik alanında Malazgirt kaymakamlığı ve Kültür Müdürlüğü tarafından çadırda merhum ressam Saruhan Yaman’ın resimlerinin yer aldığı sergi yoğun ilgi gördü.

 

ALPARSLAN DİYARI-Malazgirt Zaferi’nin 952. yıldönümü etkilikleri kapsamında Malazgirt Kaymakamlığı destekleriyle Malazgirt tarihini resmeden merhum Ressam Saruhan Yaman’ın sergilediği eserleri tek tek inceleyen misafirler serginin Malazgirt Zaferi’nin ruhuna uygun olduğunu belirterek, Kültür Müdürü Sevil Yaman Acaroğlu’na teşekkür ettiler.

 

 

 

Sergiyi büyük bir heyecanla gezen sanatsever misafirler, Malazgirt Zaferi ve Tarihi Malazgirt ruhuna uygun yaptığı resimleri yapan merhum ressam Saruhan Yaman’ı rahmet ile anıyoruz dediler.

 

Sanatseverler,” Çok değerli ve çok güzel eserler var. Malazgirt ruhunu çok güzel bir şekilde anlatmış. Bizlere bu güzel eserleri bırakan merhum ressamımıza Allah’tan rahmet diliyoruz.” dediler.

 

 

Eserleri ziyaret eden tüm konuklar, sergilenen eserlerin muhteşem olduğunu belirterek, “Şöyle bir tablonun başına geçiyorsun ve kendinizi alamıyorsunuz. Muhteşem eserler ve bunu düzenleyenlere teşekkür ediyoruz. Çünkü bunlar önemli değerler, bu değerleri üretmek ve bize sunmakta emek istiyor. Bu eserleri bize görme fırsatları sunan herkese teşekkür ediyoruz. Malazgirt ilçemizin önemli değerlerinden olan Merhum ressamımız Saruhan Yaman’ı bu sergi ile bir kere daha vefatının 4. yılında yad ediyoruz. Allah rahmet eylesin inşallah.” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

Haber İlhan Güvenir

 

Resmi İlanlar