GÜNDEM Haber Girişi : 06 Aralık 2023 16:04

Meral Akşener’den dikkat çeken yerel seçim mesajı!

Meral Akşener’den dikkat çeken yerel seçim mesajı!
Partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuşan İYİ Parti lideri Meral Akşener yerel seçimlere dair önemli açıklamalarda bulundu.

 

ALPARSLAN DİYARI- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu ve dikkat çeken ifadelere yer verdi.

 

Akşener’in konuşmasında öne çıkan mesajlar şu şekilde:

 

“Biliyorsunuz, yerel seçimler yaklaşıyor. Ama yereldeki sorunlar yerine; suni gündemler konuşuluyor. Siyasi partilerin, şehirlerimiz için ürettiği çözümler yerine; her gün ortaya atılan, yün yumakları tartışılıyor.

 

Projeler yerine, sözde kulisler; Vizyonlar yerine, dedikodular; Milletimizin, karşılanmayı bekleyen talepleri yerine; aritmetik hesapları yarıştırılıyor. İşte, siyasetin içine düşürüldüğü, bu çukurda biz, İYİ Parti olarak, rekabetimizi; milletimiz ve memleketimiz için, ortaya koyduğumuz; vizyonumuz, çözümlerimiz ve projelerimizle yapmaya; inatla ve ısrarla, devam ediyoruz.

 

“YAŞANABİLİR ŞEHİRLER, İNŞA EDECEĞİZ”

 

Nitekim, her hafta; farklı bir başlık üzerinden, milletimize sunduğumuz; İYİ Belediyecilik vizyonumuzu; bu hafta da; çok önemli bir konu üzerinden, anlatmaya devam edeceğiz. İşte bu tablo karşısında, biz, İYİ Parti olarak; İYİ Belediyecilik vizyonumuzla; milletimiz için, her şeyden önce; yaşanabilir şehirler, inşa edeceğiz.

 

Yetkiyi devraldığımız, tüm şehirlerimizde toplu taşımayı ön planda tutan; huzurlu, güvenli ve konforlu, seyahat imkanı sağlayan; Zaman kaybına, çevre ve gürültü kirliliğine, neden olmayan; Kalabalıklaşmanın getirdiği, artan taleple baş edebilen; Değişen şartlara, teknolojinin imkanlarını kullanarak, uyum sağlayan; adil, kapsayıcı ve erişilebilir ulaşım hizmetlerini hayata geçirmeye talibiz.

 

“SİSTEMLİ BİR SÜREÇ YÖNETİMİ YÜRÜTECEĞİZ”

 

Kazandığımız tüm şehirlerdeki, ulaşım hizmetlerini; sistemli bir süreç yönetimi anlayışıyla yürüteceğiz. Öncelikle; şehirlerimizin, mevcut ulaşım envanterini çıkartıp; kentsel hareketlilik ihtiyaçlarını, kent jeopolitiğini ve çevresel etki değerlendirmelerini, dikkate alan; ulaşım talep ve tahmin modelleri oluşturacağız. Bu modeller üzerinden; ulaşım hizmetlerini; kentsel genişlemeyi, nüfus artış eğilimini, ve imar planlarını, dikkate alan; bütüncül bir yaklaşımla tasarlayacağız.

 

Ayrıca yönettiğimiz belediyelerde ulaştırma konusunda, yetkinliği olmayan kişilerin; ulaşım hizmetlerinin yönetiminde, karar almasına, asla izin vermeyecek; bu görevler için; mesleki bilgiye sahip, donanımlı kadroları istihdam edeceğiz.

 

“ÜCRETSİZ ULAŞIM İMKANI SAĞLAYACAĞIZ”

 

Aziz milletim yetkiyi aldığımız şehirlerimizin tamamında; Ulaşım hizmetlerinin kalitesini; erişim, yaygınlık, zaman, konfor ve açısından, artıracak; toplu taşımayı, tüm hemşerilerimiz için, cazip hâle getireceğiz. Öğrenci, 65 yaş üstü, engelli, şehit yakını ve gazilerin; toplu taşıma hizmetlerinden, faydalanmasında; ücret düzenlemesi yapacağız. Öğrencilerimize, günün belirli saatlerinde, ücretsiz ulaşım imkanı sağlayacağız.

 

Büyükşehirlerimizde metro ve hafif raylı taşıma ağlarını, genişletecek ve yaygınlaştıracağız. Belediye otobüslerinin, hizmet kalitesini ve sefer sayılarını artıracak; kapsama alanını da; kentin merkezinden, uzak noktalara doğru genişleteceğiz. Şehir içi ulaşım ağı ile; otogar, tren garı, havalimanı gibi, şehir dışı ulaşım merkezlerinin; birbiriyle entegrasyonunu sağlayacağız. Ayrıca denize kıyısı olan şehirlerimizde; coğrafi koşulların, imkân verdiği ölçüde; deniz yolu ulaşımını, yaygınlaştıracağız.

 

 

HABER MERKEZİ

Resmi İlanlar