YAŞAM Haber Girişi : 11 Ağustos 2024 13:19

Mehmet Doğan’ın vefatı Malazgirt'te derin üzüntü yarattı

Mehmet Doğan’ın vefatı Malazgirt'te derin üzüntü yarattı
Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Kurucu ve Şeref Başkanı Mehmet Doğan, Ankara'da 77 yaşında hayatını kaybetti. Doğan'ın vefatı, tüm Türkiye’de olduğu gibi Malazgirt’te de büyük bir üzüntüyle karşılandı.

ALPARSLAN DİYARI- Mehmet Doğan, 2019 yılında Malazgirt’e gelerek "4. Tarihi Roman ve Romanda Tarih Bilgi Şöleni"ne katılmış, burada yaptığı konuşmalar ve sunduğu fikirlerle Malazgirt halkının gönlünde taht kurmuştu.

 

 

Türkiye Yazarlar Birliği'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Bir süredir tedavisi devam eden Şeref Başkanımız Mehmet Doğan göçünü topladı, Hakk'ın rahmetine kavuştu. Cenaze namazı 12 Ağustos 2024 Pazartesi günü ikindi namazını müteakip Hacı Bayramı Veli Camii'nde kılınacaktır. Ülkemizin başı sağ olsun," ifadeleri yer aldı.

 

 

 

DOĞAN'IN HAYATINDAN NOTLAR

 

1947 yılında Ankara'nın Kalecik ilçesinde dünyaya gelen Mehmet Doğan, eğitim hayatını Ankara Gazi Lisesi ve Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde tamamladı. 1972-1974 yıllarında Türk Tarih Kurumu'nda görev alan Doğan, daha sonra Dergah Yayınları'nda yayın yönetmeni olarak çalıştı. Doğan, aynı zamanda Türkiye Yazarlar Birliği'nin kurulmasında önemli rol oynadı ve Birlik Yayınları'nı kurdu.

 

Mehmet Doğan, yazar kimliğiyle de ön plana çıkmış, Türk edebiyatına önemli eserler kazandırmıştır. "Büyük Türkçe Sözlük" başta olmak üzere birçok önemli eserin yazarı olan Doğan, ayrıca pek çok televizyon programı ve belgeselin yapımında da görev aldı.

 

Mehmet Doğan'ın Malazgirt'teki katılımları ve fikirleri, bölgede derin izler bırakmıştı. Özellikle genç yazarlar ve edebiyatseverler üzerinde büyük etkisi olan Doğan, Malazgirt halkı için daima saygıyla anılacak bir isim olarak hafızalarda yer alacaktır.

 

ANADOLU AJANSI

Resmi İlanlar