GÜNDEM Haber Girişi : 20 Mayıs 2023 14:22

MAUN Akademisyeni trafik kazasında hayatını kaybetti

MAUN Akademisyeni trafik kazasında hayatını kaybetti

Van’ın Gevaş ilçesinde meydana gelen trafik kazasında genç akademisyen hayatını kaybederken, 16 kişi de yaralandı.

Van’ın Gevaş ilçesinde meydana gelen trafik kazasında Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Mühendislik-Mimarlık Fakültesi araştırma görevlisi Latife Ölker (28)  hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre kaza, Van- Bitlis karayolu üzerinde meydana geldi. Diyarbakır'dan Van'a yolcu taşıyan 21 S 0251 plakalı otobüs, Gevaş ilçesi yakınlarında virajı alamayarak devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında 16 kişi hafif yaralanırken, araçta bulunan Muş Alparslan Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi araştırma görevlisi Latife Ölker (28) hayatını kaybetti.

Kaza sonrası bölgeye jandarma, polis, ambulans ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Kazada yaralanan 9 kişiye olay yerinde müdahale edilirken, 7 kişi ise ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Kaza sonrası Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, sosyal medya hesaplarından başsağlığı mesajı yayınladı.

Rektör Polat, yayınladığı başsağlığı mesajında, “İnnâ lillâh ve innâ ileyhi râciûn.

Mühendislik-Mimarlık Fakültemiz araştırma görevlisi Latife Ölker kızımız bu sabah emaneti sahibine teslim etti. Rabbim onu melekleri ile karşılasın, merhameti ve ihsanı ile yarlığasın. İyi bilirdik, hem de çok iyi; mütevazı, çalışkan, fedakâr bir akademisyen olarak...

Eyüp mezarlığında bir hanımefendinin kabri üzerindeki şâhideye şu satırlar kazınmış:

“Firâkın katresi gelmez beyâne, velev qulnâ ilâ yevmil kıyâme. (Kıyamete kadar anlatıp dursak bile ayrılık acısının zerresini ifade edemeyiz.)"

Hocamıza bir Fâtiha'yı esirgemezsiniz değil mi?” ifadelerini kullandı.

Resmi İlanlar