MALAZGİRT Haber Girişi : 09 Temmuz 2023 15:29

Malazgirtlilere Müjde! TMO kantarı kuruldu

Malazgirtlilere Müjde! TMO kantarı kuruldu
Toprak Mahsulleri Ofisi yeniden Malazgirt’te açıldı. Çiftçinin buğdayını ve arpasını tartacak olan kantar faaliyete geçti 


Geçtiğimiz yıllarda ilçemizde faaliyette olan ancak sonradan kapatılan Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)’nin bir alım noktasının yeniden ilçede  faaliyete geçecek olması, üreticiler tarafından memnuniyetle karşılandı.


Malazgirt Ziraat Odası Başkanlığının  girişimleri ile TARMİSS Sanayi sitesi yanındaki arsa üzerine kurulanan TMO Ofisi yetkilileri hububatları tartacak kantarı faaliyete geçirdiler.


“Girişimlerimiz sonuç verdi”


Yeni kurulan TMO ofisindeki kantarda incelemelerde bulunan Ziraat Odası Başkanı Tahsin Kılıç, “Girişimlerimiz sonucu TMO Başmüdürlüğü ile yaptığımız görüşmeler sonunda ilçemizde TMO Ofisi kuruldu. Bugün de hububatların alınacağı  kantar faaliyete girdi. Temmuz ayının sonlarından itibaren ilçemizde ÇKS sistemine kayıtlı çiftçilerin ürettiği hububatların alımına başlanacak. Hububatlarımızın tartılacağı kantarda çok şükür faaliyete girdi. İlçe halkımıza hayırlı olsun.” dedi.

 


İlçede açılan TMO Ofisi Malazgirtli hububat üreticileri tarafından memnuniyetle karşılandı. TMO’da kantarın faaliyete geçtiğini duyan Malazgirtli çiftçiler, yeniden Toprak Mahsulleri Ofisinin ilçede faaliyete geçmesinde emeği olan herkese teşekkür ettiler. 
 

Resmi İlanlar