MALAZGİRT Haber Girişi : 06 Eylül 2024 10:29

Malazgirtliler dikkat: Uyarı yapıldı! Bu saatlerde başlayacak

Malazgirtliler dikkat: Uyarı yapıldı! Bu saatlerde başlayacak
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Malazgirt’te saat 14.00 den sonra gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

AKPARSLAN DİYARI-Ani hava değişimi nedeniyle halkın dikkatli olması gerektiği belirtilirken, yetkililer olası su baskınlarına ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı uyarılarda bulundu.

 

HAVA ŞARTLARINA DİKKAT!

 

Özellikle tarımla uğraşan vatandaşlar ve açık alanda çalışma yapanlar için önemli bir risk teşkil eden yağışlar sırasında, kuvvetli rüzgar ve şiddetli gök gürültüsünün de etkili olabileceği ifade edildi. Ayrıca, kısa süreli ani yağışların sel ve taşkınlara yol açma ihtimali olduğu için, halkın tedbirli olması istendi.

 

YETKİLİLERDEN UYARI: "TEDBİRLERİNİZİ ALIN"

 

Uzmanlar, özellikle dere yataklarına ve su birikintilerinin yoğun olduğu bölgelere dikkat edilmesi gerektiğini hatırlatarak, vatandaşların acil bir durum için gerekli hazırlıkları yapmalarını önerdi. Sürücülerden de yolların kaygan olabileceği ihtimaline karşı dikkatli olmaları talep edildi.

 

 

YAĞIŞ GECE BOYU DEVAM EDEBİLİR

 

Meteorolojik verilere göre, yağışların akşam saatlerine kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor. Yağışların şiddetinin zaman zaman artabileceği ve yerel su baskınlarına yol açabileceği belirtildi.

 

HABER VEYSEL EŞİN

Resmi İlanlar