MALAZGİRT Haber Girişi : 12 Haziran 2024 08:15

Malazgirtli vatandaşlar hava değişiminden şikâyetçi: Gece üşüyoruz gündüz yanıyoruz

Malazgirtli vatandaşlar hava değişiminden şikâyetçi: Gece üşüyoruz gündüz yanıyoruz
Malazgirt’te hava sıcaklıklarındaki ani değişim nedeniyle zor günler geçiriyor. Vatandaşlar gün içindeki sıcaklık farklarından dolayı sıkıntı yaşadıklarını belirtiyor.

ALPARSLAN DİYARI- İlçede akşam saatlerinde hava sıcaklıklarının hızla düşmesi nedeniyle insanlar montlarını giymek zorunda kalıyor. Sıcak bir yaz akşamında bile soğuk hava yüzünden üşüyen vatandaşlar, bu duruma çözüm bulunmasını istiyor.

 

 

Gündüzleri ise durum tamamen tersine dönüyor. Sıcaklıkların yükselmesiyle birlikte Malazgirt’in sokakları kavurucu bir sıcaklıkla doluyor. Vatandaşlar, bu durumdan korunmak için gölgelik alanlara sığınıyor ve serinlemek için çeşitli yollar arıyor.

 

 

Vatandaşlar, hava durumunun bu denli değişken olmasının günlük hayatlarını zorlaştırdığını dile getiriyor ve yetkililerden bu konuda adım atılmasını bekliyor.

 

 

Meteoroloji uzmanları ise bu durumun küresel iklim değişikliğinin bir sonucu olabileceğini belirtiyor. Uzmanlar, ani sıcaklık değişimlerinin insanların sağlıklarını da olumsuz etkileyebileceği konusunda uyarılarda bulunuyor.

 

 

Malazgirt'teki hava değişimlerine karşı vatandaşlar, hem gece hem de gündüz daha rahat bir yaşam sürebilmek adına çözüm arayışında. Hem soğuktan hem de sıcaktan korunabilmek için çeşitli önlemler alan vatandaşlar, bu durumun bir an önce düzelmesini umut ediyor.

 

 

 

HABER VEYSEL EŞİN

 

 

Resmi İlanlar