MALAZGİRT Haber Girişi : 30 Ağustos 2023 18:21

Malazgirtli üreticiler: Yulafımız elimizde kaldı

Malazgirtli üreticiler: Yulafımız elimizde kaldı
Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Malazgirt’te bir ayda 45 bin ton arpa buğday alımı ile rekor kırarken, vatandaşlar aynı hassasiyeti yulaf bitkisi içinde yapsınlar dediler.

 

ALPARSLAN DİYARI-Malazgirtli iş insanı Mahsum Temel, iki yıldan peri yulaf ektiğini belirterek, hasadını yaptığı yulafı satamadığını belirtti.

 

Temel konu ile ilgili yaptığı açıklamada, devletimiz biz çiftçilere yulaf ekelim diye destek veriyor, fakat ekimini yapıp, hasadını yaptığımız yulaflarımızı satmakta zorluk çekiyoruz dedi.

 

Temel,” Malazgirt ilçesinde ilk yulaf ekimini ben yaptım. Devletimiz biz çiftçiler yulaf ekelim diye bize destek veriyor. Ben iki yıldan beri yulaf ekiyorum. Benimle birlikte bu yıl içinde yaklaşık 15 köyde yulaf ekimi yapıldı. Geçen yılda ektiğimiz yulafımızı satmakta zorlanmıştık. Gecen yıl girişimlerimiz sonucunda TMO yetkilileri elimizde yulafı satın almışlardı. Bu sene için TMO yetkilileri ile görüştüğümde arpa buğday alımları bitince almaya çalışacaklarını belirttiler. Bizlerde diyoruz ki:Bizler için de hafta sonları randevu sistemini açsınlar, bizlerde elimizdeki yulafı getirip gönül rahatlığı ile ofisimize verelim. Birçok arkadaşımız yulaf ekerken borçlanmış. Bize yardımcı olsunlar yulafımızı satın alsınlar, bizlerde borçlarımızı ödeyelim.”dedi.

 

 

TMO MALAZGİRT İÇİN BÜYÜK BİR ŞANS

 

 

Temel,” TMO ilçemizde açılmasına vesile olana herkese çok teşekkür ediyoruz. TMO Malazgirt’te rekor alımlar ile arpa buğday alıyor. Bu ilçemizdeki çitçiler için büyük bir şans. Biz yulaf eken üreticiler ise TMO yetkililerine sesleniyoruz: Bizimde elimizdeki yulaflarımızı satın alın.”dedi.

 

HABER MERKEZE 

 

 

Resmi İlanlar