MALAZGİRT Haber Girişi : 09 Eylül 2024 12:32

Malazgirtli sporcu Dünya 3’sü ! Muş’un gururu oldu

Malazgirtli sporcu Dünya 3’sü ! Muş’un gururu oldu
Muş’un Malazgirt ilçesinin Karahasan Köyü'nden yetişen ve Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü adına yarışan Ahmet Yağan, İspanya’da düzenlenen U20 Güreş Dünya Şampiyonası’nda büyük bir başarıya imza atarak bronz madalya kazandı.

ALPARSLAN DİYARI- Malazgirt’in tarihine adını altın harflerle yazdıran genç sporcu, sergilediği azim ve performansla tüm hemşerilerini gururlandırdı.

 

2-8 Eylül tarihlerinde İspanya'nın Pontevedra kentinde gerçekleşen organizasyonda, serbest stil 86 kiloda mindere çıkan Ahmet Yağan, zorlu rakipleri karşısında elde ettiği galibiyetlerle büyük bir başarıya ulaştı. Gürcistanlı Tornike Samkharadze'yi 12-2, Kazakistanlı Navruz Akmedkahano'yu ise 4-3 yenerek adını çeyrek finale yazdıran Yağan, Moldovalı Alexandru Bors’u 3-1 mağlup ederek bronz madalyayı garantiledi.

 

 

Finale yükselme maçında Amerikalı Joshua Joseph Barr karşısında mücadele eden genç sporcu, maalesef bu karşılaşmadan mağlup ayrılarak altın madalya şansını kaçırdı. Ancak Ahmet Yağan, son maçında Japon güreşçi Ryogo Asano'yu 3-2 yenerek bronz madalyayı Malazgirt’e ve tüm Türkiye’ye armağan etti.

 

Malazgirt’in yetenekli sporcusu Ahmet Yağan’ın bu başarısı, sadece ailesini değil tüm ilçe halkını da gururlandırdı.

 

 

HABER VEYSEL EŞİN

FOTO:SOSYAL MEDYA

Resmi İlanlar