MAGAZİN Haber Girişi : 21 Haziran 2024 07:33

Malazgirtli senarist yazdı! Tüm Türkiye’de büyük beğeni kazandı

Malazgirtli senarist yazdı! Tüm Türkiye’de büyük beğeni kazandı
Uzun aradan sonra TRT Kurdi’de bir mahalle komedisi dizisi yayınlanmaya başladı. “Xwezî Bi Rojên Berê” (Ah O Eski Günler) adıyla yayınlanan dizi bölgede büyük beğeni aldı.

ALPARSLAN DİYARI- Yapım sorumlusunun Emrullah Eryiğit ve Fırat  Aslan’nın, Yönetmenliğini Özkan Ozan’nın olduğu ve  senaryosunda Malazgirtli senaristin “Pezkovi” mahlasının kullandığı dizi hafta içi her gün saat 20.00 de TRT Kurdi ekranlarına geliyor. Bölgede yaptığımız ziyaretler esnasında insanların her gün ailece TV karşısında toplu bir şekilde diziyi severek izlediklerine şahit olduk.

 

Üç kuşaktan bireylerin sanal ilişkilerin hakim olduğu bir zamanda iç içe yaşarken meydana gelen çatışmaların trajikomik hikayesine odaklanıyor “Ah Eski Günler” dizisi. 

 

Dede, oğul, torun gibi üç farklı kuşaktan üç farklı zihniyeti temsil eden bir ailenin ve mahalle sakinlerinin çerçevesinde geçiyor. Geçmişe özlem duyan eski kuşak ve yeni kuşak arasında bir köprü gibi duran Öğretmen Serdar, Fenomen bir komedyen olma yolunda savrulan Mem, yalnızlığını mahallede dedikodu yaprak bastırmaya çalışan Berber Faik, bencil ve narsist kişiliğiyle bilge abisine hayatı zindan eden kafe işletmecisi Necat, ev kadınlığından tiktok fenomenliğine terfi etme çabasında Sibel, iki çocuğa bakmaktan gerginleşen anne Nazan, kötü bir geçmişi geride bırakıp sakin ve inançlı bir hayat tesis etmeye çalışan Münevver  gibi birbirinden farklı ve renkli karakterlerin bir arada  yaşarken için girdikleri acı, tatlı, komik çıkmazlarını, çekişmelerini konu ediniyor. Alt metinde sosyal bir varlık olan insanın birbirine ne derece ihtiyaç duyduğunu sanallaşan bir dünyada ancak geçmişi ihya ederek, ortak bir inanca sarılarak ayakta kalınabileceğinin de öyküsü

 

 

Ah O Eski Günler. Zamanın kıyısında kırılgan, iyi niyetli insanların gündelik hayatlarına, arzu ve hayal kırıklarına, çıkmaz ve arayışlarına  trajikomik pencereden bakan bir dizi, olduğunu söyleyebiliriz. Baba ve oğulların, anne ve çocukların sancılı geçmişleri ve çatışmalarının da yer yer işlendiği dramatik yönü de güçlü bir yapım.

 

Geçmişe özlem duyan orta kuşağın kimselere yaranamama ve tutunamaması; genç kuşağın vurdumduymaz, anı yaşama hevesleri, yaşlı kuşağın tekrardan hayata katılma çabası üzerine kurulu  yapımın izleyicileriyle konuştuğumuzda hepsinin ortak görüşü dizinin sıcak, komik yer yer dramatik ama en .çok bizden bir hikaye işledikleri yönünde yorumlarda bulundular.

 

İzleyicilerle yaptığımız sohbetlerin birinde Ercan Güven dizinin sanki kendi yaşamlarını işlediğini dizide oynayan karakterlerin kendilerine çok tanıdık geldiklerini bu yüzden diziyi sıcak ve kendine yakın hissettiklerini aktardılar.

 

Hem eski gelenek ve yaşantıya vurgusu, hem de modern hayatın içinde yaşamlarını idame etmeye çalışan yeni kuşakların sıkıntı ve arayışların bazen kendilerine ilham olduklarını söylediler. Her tiplemenin kendine özgü bir yönünün olduğu dizide Berber, Yaşlı dede, komedyen olmak isteyen gencin öne çıktığını görüyoruz.

 

Dizinin kadrosunda şimdiye kadar birçok yapımda görev alan başarılı oyuncular bulunmaktadır.  İbrahim Süer (Mem), Rohat Abay(Yılmaz),Dila Kılavuz(Sibel) Aram Kılavuz(Serdar), Şehmus Kartal (Selim), Zelal Kaya(Nazan), Mirad Milani(Faik),Muhammed Arpacık(Necat), Sabri Varol(Zeyat), Amine Eser(Mınevver), Zelal(Delal Yıldırım) ve Muhyedin Dedeyi (Munip Seven) oynamaktadır.

 

HABER VEYSEL EŞİN

 

Resmi İlanlar