GÜNDEM Haber Girişi : 02 Şubat 2024 13:34

Malazgirtli iş insanı Haymana'dan Yeniay'a güçlü destek

Malazgirtli iş insanı Haymana'dan Yeniay'a güçlü destek
AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay’ın en büyük destekçisi siyasetçi ve iş insanı Metin Haymana oldu.

 

ALPARSLAN DİYARI- 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Seçiminde AKP’nin İstanbul Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay oldu. Belediye Başkan Aday Adayları arasındaki güçlü isimlerden Metin Haymana, Yeniay’ın isminin açıklanmasının ilk anından itibaren söz verdiği üzere partisi ve ilçe belediye başkan adayları için çalışmaya başladı.

 

AK PARTİ’NİN NEFERİ OLDU

 

Haymana’nın bu davranışı büyük beğeni topladı. Haymana, kapı kapı gezerek, Yeniay ve İBB Başkan Adayları Murat Kurum için oy topluyor. Doğu ve Güneydoğu dernekleri ve iş dünyasının yanı sıra hemşerileri arasında da sözü geçen Haymana’nın ilçede büyük bir sempatisi bulunuyor.

 

 

 

BİN KİŞİLİK DEV ORGANİZASYON

 

Metin Haymana, son olarak Yeniay’ın seçim çalışmalarına destek olmak için, seçkin kanaat önderleri, STK’lar ve vakıf yöneticilerinin de katıldığı yemekli bir program düzenledi. Yaklaşık bin kişinin katılımıyla gerçekleşen büyük organizasyonda Haymana ve Yeniay’a destek gösterileri yapıldı.

 

Programa çok sayıda Muşlu seçkin dernek ve vakıf yöneticileri de katılım sağlamayı ihmal etmedi.

 

 

 

HAYMANA’DAN TEŞEKKÜR

 

Programda konuşan Haymana, söz verdiği üzere partisi ve ilçesi için çalışmaya devam edeceğini yineledi. Seçim sürecinde çalınmadık kapı bırakmayacaklarını ifade eden Başkan Haymana, çalışmalarından bahsederek, katılım sağlayan herkese teşekkür etti.

 

HAYMANA VE YENİAY VURGUSU

 

Ardından konuşan AK Parti Küçükçekmece İlçe Başkanı Sami Şahin, canla başla güçlü bir Türkiye yolunca Küçükçekmece özelinde çalışmaya devam edeceklerini kaydetti. Haymana’ya dev organizasyon için teşekkür eden Şahin, Yeniay’ın belediye başkanı seçilmesi halinde ilçeye önemli yatırımlar kazandıracağını belirtti.

 

 

 

 

YENİAY: KÜÇÜKÇEKMECE’YE BÜYÜK HİZMETLER İÇİN YOLA ÇIKTIK

 

Büyük bir organizasyonda hemşerilerine seslenme fırsatı bulduğu için teşekkür eden AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay, Küçükçekmece’nin kaybedecek bir beş yılı daha olmadığına dikkat çekerek, Küçükçekmece’nin ulaşım sorununu çözmek için projeler geliştireceklerini söyledi. İlçeye hizmet kazandırmak için yola çıktıklarını dile getiren Yeniay, her hemşerisine kapısının açık olacağını ifade etti.

 

“BİLİM MERKEZİ AÇACAĞIZ”

 

Yeniay, Küçükçekmece’yi bilim merkezine dönüştüreceklerini kaydederek, ilçeyi 5 milyona hizmet eden modern bir kente dönüştüreceklerinin altını çizdi.

 

 

AZİZ YENİAY KİMDİR?

 

Aziz Yeniay, 1963 yılında Malatya’da dünyaya geldi. Aziz Yeniay, ilk, orta ve lise eğitimini Malatya’da, lisans ve yüksek lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde tamamladı.

 

1992 yılı ara seçimleriyle Güngören ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği ile aktif siyasi hayata başlayan Yeniay, sırasıyla Güngören, Esenler ve Zeytinburnu belediyelerinde başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu.

 

2004-2014 yıllarında iki dönem Küçükçekmece Belediye Başkanlığı görevini ifa eden Yeniay, evli ve 3 çocuğu bulunuyor.

 

 

METİN HAYMANA KİMDİR?

 

Haymana Holding ve MH Motors’un Kurucu Başkanı olarak iş dünyasında aktif bir rol oynamaktadır. 1 Ocak 1984 tarihinde İstanbul’da doğup büyüyen Metin Haymana, evli ve dört çocuk babasıdır.

 

Eğitim hayatını 10 Eylül 2020 tarihinde Brussels Capital University’den Kamu ve İşletme alanında mezun olarak tamamladı. İş dünyasındaki liderlik ve girişimcilik deneyimi ile birlikte, edindiği bilgi birikimi ve eğitim ile sürdürdüğü kariyerinde başarılar elde etmeye devam etmektedir. Bu süreçte, iş dünyasındaki zorluklarla başa çıkarak kurucusu olduğu şirketlerin ve kuruluşların başarı grafiğini yükseltmeyi hedeflemektedir. Haymana, birçok STK’da kurucu başkanlık yaptı ve aktif yöneticiliği devam ediyor.

 

Haymana, aktif siyaset hayatını AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Aday Adayı olarak taçlandırdı.

 

"HABER: VEYSEL EŞİN"

Resmi İlanlar