MALAZGİRT Haber Girişi : 21 Ekim 2023 11:56

Malazgirtli gazeteciler başardı! Belediye Başkanı tebrik etti

Malazgirtli gazeteciler başardı! Belediye Başkanı tebrik etti
​​​​​​​Muş ve ilçelerinde Basın İlan Kurumuna bağlı tek internet haber sitesi olan Alparslan Diyarı gazetesine bağlı alparslandiyari.com haber sitesi başarılı çalışmalarından dolayı Malazgirt Belediye Başkanı tarafından tebrik edildi.

ALPARSLAN DİYARI-Resmi ilan ve reklamların yayımlanacağı süreli yayınların vasıf ve ödevlerinin belirlenmesi ile fikir ve içtihat farkı gözetilmeksizin ilan dağıtımının sağlanması amacıyla hazırlanan Yönetmeliğin büyük bölümü 1 Nisan 2023 tarihinde yürürlüğe girmiş ve yaklaşık 400 haber sitesi yeni yayın sistemi için başvurmuştu.

 


Muşta tek başvuran Alparslan Diyarı gazetesi büyük bir başarıya imza attı. Basın İlan Kurumunun verdiği ödev ve sorumlulukları harfiyle yerine getirerek büyük bir başarıya imza attı. . Basın İlan Kurumu tarafından istenilen bütün kriterleri yerine getiren alparslandiyari.com haber sitesi Muşta resmi ilan alabilen tek haber sitesi unvanına da sahip oldu.

 

 

ALPARSLANDİYARI. COM’U TEBRİK ETTİ

 

Malazgirt Belediye Başkanı Cengiz Altın, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü nedeniyle basın mensupları onuruna akşam yemeği verdi. 
 


Yemekte Muş ilinin Basın İlan Kurumuna bağlı tek sitesi olan alparslandiyarı.com çalışanlarını yeni süreci başarılı bir şekilde atlattıkları için tebrik etti. 

 


Yemeğin ardından yaptığı konuşmada basın mensuplarının gününü kutlayan Başkan Altın, “Kitleler arası iletişimin en güçlü kanallarından biri olan gazetecilik, toplumun gerçekleri öğrenmesi ve düşüncelerini duyurmasının en etkili aracıdır.
Yasama yürütme ve yargının ardından demokrasilerin dördüncü gücü olan medya, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde toplumsal düzen için bir denge mekanizması olarak çalışmakta, toplumun gerçeklere ulaşmasında adeta bir deniz feneri görevi görmektedir. Biz de şeffaf, hesap verebilir bir yönetim anlayışıyla kamuoyunun doğru bilgilendirmenizin önünü açmak için çalışıyoruz. Yaptığımız işlerde en büyük paydaşımız basın mensuplarıdır, sizlersiniz. Siz değerli basın emekçilerinin hak ettikleri koşullarda mesleklerini icra etmelerini yürekten diliyor, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nüzü kutluyorum.” şeklinde konuştu.

 


 

BAŞARDIĞIMIZ İÇİN GURURLUYUZ

 

Alparslandiyari.com Yazı İşleri Müdürü Emrullah Özbey; “İnternet haber sitemizin ziyaretçi trafiğinin artırılması için habercilik ilkelerine bağlı kalarak, arama motorlarının tavsiye ettiği gibi okuyucu odaklı haber yapmayı her zaman ön planda tuttuk. Haber içeriklerimizi kullanıcının başka kaynaklara ihtiyaç duymadan tam anlamıyla aradığını bulacağı şekilde dizayn ettik. İçeriklerimizi video, resim, grafik öğelerini de kullanarak sürekli olarak besledik. Şiddet veya kan barındıran içeriklere izin vermeyerek hem arama motorlarının hem de okuyucunun takdirini kazandık. Sadece yerel kuralları değil, tüm dünyada kabul görmüş kuralları referans kabul ettik. Podcast benzeri tüm yeni gelişmeleri yayınlanan raporlardan takip ettik. Ve en önemlisi benzersiz içerik girdik. Her gün birçok özgün, benzersiz haber ürettik. İnsanların sosyal medyalarında haberlerimizi paylaşmaya teşvik ettik.’’

 

 

 Haber: İlhan Güvenir

Resmi İlanlar