MALAZGİRT Haber Girişi : 24 Aralık 2023 13:05

Malazgirtli fedakar oğul karaciğeriyle babasına umut oldu

Malazgirtli fedakar oğul karaciğeriyle babasına umut oldu
Malazgirt’te yaşayan karaciğer hastası Berhem Albay (55), oğlu Hüseyin Albay'ın karaciğer dokusuyla yaşama bağlandı.

ALPARSLAN DİYARI- Berhem Albay  bir yıl önce karaciğer hastalığına yakalandı. Bir süre tedavi gören Albay'ın sağlık durumu ağırlaştı. Karaciğer nakli olması gerektiği belirtilen Albay'ın çocukları ve ailesi seferber oldu.

 

 Yapılan testlerde 2 çocuk babası Hüseyin Albay'ın (35) testlerinde, babasına karaciğer dokusu verebileceği belirlendi.

 

Babasına umut olmak için Diyarbakır Dicle Üniversitesinde yapılan testlerin ardında saatlerce süren ameliyat sonucunda karaciğerinden doku veren Hüseyin Albay, babasının yaşama tutunmasına vesile oldu.

 

"BABAMI İKNA ETTİM"

 

Her evladın babası için aynı bağışı yapabileceğini söyleyen Malazgirtli fedakar genç Hüseyin Albay, "Nakil konusu gündeme geldiğinde ailemizin tüm bireyleri bağışçı olmak için sıraya girdik. Fakat ben verici olmak için babamı ikna ettim ve ameliyata hazır olduğumu söyledim. Tam da istediğimiz gibi ameliyat gerçekleşti. Çok şükür babamda bende  sağlığımız yerinde. Çok şükür şuan hem babamın hem de benim durumlarımız iyiye gidiyor. " dedi.

 

 

"MALAZGİRTLİ HEMŞERİLERİMİZ VE TÜM HAYIRSEVERLERE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ"

 

 

 

Ameliyat için yaklaşık 15 ünite kan gerekiyordu diyen Berhem Albay’ın damadı Serhat Altınmakas ise,” Haslarımız için tüm Malazgirt halkı seferber oldu. Hem dua ettiler hem de kan bağışı için yoğun çaba sarf ettiler. Bizler Diyarbakır’a geldiğimiz de yurtlarda kalan öğrenci kardeşlerimiz seferber oldular ve kan bağışında bulundular. Hastalarımız için bağışı yapan herkese çok teşekkür ediyoruz. Allah hepsinden razı olsun inşallah.”dedi.

Diyarbakır Dicle Üniversitesinde tedavileri devam eden baba ve oğul albay öümüzdeki günlerde taburcu olacakları belirtildi.

 

 

"HABER:İLHAN GÜVENİR"

Resmi İlanlar