MALAZGİRT Haber Girişi : 02 Temmuz 2023 11:53

Malazgirtli Engelli Vatandaşın Akülü Sandalye Sevinci: ilk turunu evin içinde attı

Malazgirtli Engelli Vatandaşın Akülü Sandalye Sevinci: ilk turunu evin içinde attı
2022 yılında Adıyaman’da inşaata çalışırken elektrik akımına kapılan ve yatalak kalan Murat Kaya'ya Akülü tekerlekli sandalyesine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. 


 

Kendisi de engelli olan Engelsiz Sanat ve Kültür Merkezi ve Engelsiz Amazonlar Sanat Evi Kurucu Başkanı ve Müdüresi Gamze Elibol, Malazgirt'te elektrik çarpması sonucu yatalak kalan Murat Kaya'ya ya biri akülü iki tekerlekli sandalye gönderdi.


İstanbul'da yaşayan bedensel engelli Gamze Elibol, el sanatları atölyesinde ürettiği ürünleri satarak,  satın aldığı tekerlekli sandalyeleri Türkiye’de ihtiyacı olan vatandaşlara yolluyor.

 
Eşiyle birlikte İstanbul’da Engelsiz Amazonlar Derneği Sanat atölyesinde ürettikleri ürünleri satarak engelliler için tekerlekli sandalye alan Elibol, her ay ülkenin farklı illerinde tekerlekli sandalye ihtiyacı olan vatandaşlara hediye ediyor.


Son olarak  Malazgirt ilçesi Danışmendgazi Mahallesi Muhtarı Hasan Başaran vasıtasıyla, Karaali Köyünde inşaatta çalışırken  elektrik akımına kapılarak yatalak kalan Murat Kaya’ya biri akülü, 2 tekerlekli sandalye yolladı.


 "Elim Ayağım Oldu"


Elektrik akımına kapılarak yatalak kalan  Murat Kaya, "2022 yılında Adıyaman’da inşaata çalışırken elektrik akımına kapıldım.  Bir ayağımı kesildi, diğer ayağım ise iş görmüyor. Bir elimi de kullanamıyorum.  Benim durumumu Malazgirt'tin haber sitesi olan  alparslandiyari.com  gören Danışmentgazi  muhtarı Hasan Başaran’nın girişimleri sonucu  bana biri akülü iki tane tekerlekli verildi.  Bu tekerlekli sandalyeler kopan bacağım ve tutmayan elim olacaklar.  Bana bu tekerli sandalyeleri yollayan Engelsiz Amazonlar Sanat Evi Kurucu Başkanı Gamze Elibol’a ve muhtar Hasan Başarana teşekkür ediyorum.” dedi

"Yardım eden herkese teşekkürler"

Akülü tekerlekli sandalyesine kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Kaya, “Benim durumumu öğrenip evime gelerek haberleştiren Malazgirt'in haber sitesi alpraslandiyari.com çok teşekkür ediyorum. Yaptıkları haber sonrası  iki yıldı kapalı olan evimin eklektiği hayır seven vatandaşın borcumu ödemesiyle  evimin  eklektiği açıldı. Bayramda çocuklarımı sevindirdiler, şimdide bana iki tane tekerlekli sandalye getirilmesine vesile oldular. Malazgirtli gazeteciler başta olmak üzere bana ve aileme yardımda bulanan herkese çok teşekkür ediyorum”

 

Muhtar Hasan Başaran ise, "Gamze Elibol hanım efendi ilçemizde daha önceden de birçok vatandaşımıza yardımlarda bulundu. Bu günde Murat Kaya kardeşimize biri akülü iki adet sandalye yolladı. Kendisine teslim ettik.  Ben ilçemizdeki tüm engelli kardeşlerim adına   Engelsiz Sanat ve Kültür Merkezi ve Engelsiz Amazonlar Sanat Evi Kurucu Başkanı ve Müdüresi Gamze Elibol hanım efendiye teşekkür ediyorum."
 

Resmi İlanlar