MALAZGİRT Haber Girişi : 17 Mayıs 2024 08:48

Malazgirtli dünyaca ünlü şeften memleketine önemli eser: Müzede sergileniyor

Malazgirtli dünyaca ünlü şeften memleketine önemli eser: Müzede sergileniyor
Malazgirtli ünlü şef, ilçesini ziyaret etti ve şekerden yaptığı Sultan Alpaslan heykelinin hikâyesini anlattı.

ALPARSLAN DİYARI-Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu'nun Malazgirtli ünlü şefi Bayram Özrek, doğup büyüdüğü topraklara bir ziyaret gerçekleştirdi.

 

Aslen Muş Malazgirtli olan Özrek, ilçesini ziyaret ederek Malazgirt Müzesi'ne özel olarak yaptığı tamamen şekerden yapılmış Sultan Alpaslan heykelinin hikayesini anlattı.

 

 

 

Malazgirt'in tarih ve kültür mirasını taşıyan müze ziyaretinde, şef Bayram Özrek, Malazgirt'in efsanevi kahramanı Sultan Alpaslan'ı temsil eden heykelin yapım aşamasını ve anlamını katılımcılarla paylaştı. Heykelin tamamen şekerden yapılmış olması, Özrek'in çocukluk hayallerinden birini gerçeğe dönüştürmesinin bir yansıması olarak değerlendiriliyor.

 

Özrek, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, "Doğup büyüdüğüm topraklara tekrar gelmek ve bu özel heykeli Malazgirt Müzesi'nde sergilemek benim için büyük bir gurur. Sultan Alpaslan'ı temsil eden bu heykel, Malazgirt'in tarihine ve kültürüne olan bağlılığımı gösteriyor. Umarım bu heykel, ziyaretçilere Malazgirt'in zengin tarihini hatırlatır ve ilham verir" dedi.

 

 

Malazgirt Belediye Başkanı ve müze yetkilileri de ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, Bayram Özrek'e teşekkür ettiler ve heykelin ilçenin tarihine katkı sağlayacağını belirttiler.

 

Bu anlamlı ziyaret, hem Malazgirt'in tarihini canlandırmada hem de şeker sanatının güzelliklerini sergilemede önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

 

 

ÖZEL HABER: VEYSEL EŞİN

 

Resmi İlanlar