MALAZGİRT Haber Girişi : 17 Ağustos 2023 17:50

Malazgirt Ziraat Odası'nın tohum eleme tesisi hizmete açıldı!

Malazgirt Ziraat Odası'nın tohum eleme tesisi hizmete açıldı!
Çiftçilere ve tarıma her daim destek veren projelerini hayata geçiren Malazgirt Ziraat Odası, ilçede tohum eleme tesisini açtı.

ALPARSLAN DİYARI- Muş'un Malazgirt ilçesinde tohumluk buğday ve arpa eleme tesisi açılışı törenle yapıldı.

 

Muş Valiliği ve Malazgirt Ziraat Odası Başkanlığı tarafından hayata geçirilen, Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi tarafından sağlanan mali destek kurulan 5 milyon liralık tesis, 24 saatte yaklaşık 200 ton civarında eleme işlemi yapacak.

 

"BU TESİS, BÖLGEDE TARIM YAPAN ÇİFTÇİLER İÇİN ÇOK FAYDALI OLACAK"

 

Açılışa katılan Muş Vali Vekili Hasan Taş, yaptığı konuşmada, tesisi kurulmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, "Tohum eleme tesisi bölgede tarım yapan çiftçiler için çok faydalı olacaktır. İlçemize yakışır bir hizmet oldu." dedi.

"HERKESİN EMEĞİNE SAĞLIK"

 

Belediye Başkanı Cengiz Altın da "Öncelikle böyle mükemmel bir tesisi ilçemize kazandıran herkesin emeğine sağlık. Malazgirt Ziraat Odası Başkanı Tahsin Kılıç'ı huzurlarınızda tebrik etmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Ziraat Odası Başkanı Tahsin Kılıç ise bölgenin en büyük ve en kaliteli eleme tesisini kurdukları için çok mutlu olduğunu söyledi.

 

"BU ELEME TESİSİ MALAZGİRTLİ ÜRETİCİLERİMİZE CİDDİ ŞEKİLDE KATKI SAĞLAYACAK"

 

Her türlü aşamada üreticilere hizmet vermeye devam edeceklerini ifade eden Kılıç, şöyle konuştu:

 

"Şu anda tesisimize vatandaşlarımız arpa, buğdaylarını getirdiler. Bugün itibariyle tesisimizde üretim başladı. Bu eleme tesisi Malazgirtli üreticilerimize ciddi şekilde katkı sağlayacak. Projemizi destekleyen herkese teşekkür ediyorum. Tesisimizin tüm çiftçilerimize ve Malazgirt halkına hayırlı olmasını diliyorum."

Tesisin açılışına, Malazgirt Kaymakamı Göksu Bayram, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Kamil İncebacak, Muş Özel İdaresi Sekreteri Şeyhmus Yentür, İl Genel Meclis Başkanı Sait Yıldırım, İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Gün, kurum amirleri ve çok sayıda çiftçi katıldı.

 

Haber : İlhan Güvenir

 

Resmi İlanlar