MALAZGİRT Haber Girişi : 22 Haziran 2023 10:37

Malazgirt Ziraat Odası’ndan tarımsal kayıt güncelleme uyarısı! Mağdur olmayın

Malazgirt Ziraat Odası’ndan tarımsal kayıt güncelleme uyarısı! Mağdur olmayın
Malazgirt Ziraat Odası Başkanı Tahsin Kılıç, tarımsal kayıtlarını güncellemeyen çiftçilerin kayıtlarının pasif duruma düşeceğini duyurdu. 


Çiftçilerin mağduriyet yaşamaması için güncelleme yapmaları gerektiğini dile getiren Tahsin Kılıç “Haziran ayı sonuna kadar tarımsal mal varlığı durumunu kayıtlı olduğu ziraat odalarında güncellemeyen çiftçilerimizin kayıtları pasif duruma düşecektir.” dedi. 


İlçedeki çiftçilerin herhangi bir mağduriyet yaşamaları için mesaj yollayarak bilgilendirdiklerini söyleyen Malazgirt Ziraat Odası Başkanı Tahsin Kılıç çiftçilerimiz Haziran sonuna kadar kayıt güncelleme  yapmalıdır.

 

Kılıç “2023 yılı çiftçi kayırt sistemi (ÇKS) dosyası müracatını internet üzerinden yapan veya ziraat odalarına uğramadan, 2023 yılı dosyasını il ilçe tarım ve orman müdürlüklerine teslim eden 2023 yılı oda üyelik ve tarımsal bilgilerini güncelleme yapmayan çiftçilerimiz için ziraat odaları ve ziraat odaları birliği mevzuatı ve üye kayıt yönetmeliğine göre haziran ayı sonuna kadar tarımsal mal varlığı durumunu kayıtlı olduğu ziraat odalarında güncellemeyen çiftçilerimizin kayıtları pasif duruma düşecektir.


Pasif duruma düşen üyeler devletin verdiği tarımsal destek alamayacaklardır


2023 yılı çiftçi kayırt sistemi (ÇKS) yapmayan ve güncellemeyen çiftçiler pasif duruma düşecek. Pasif duruma düşen çiftçiler  devletin verdiği tarımsal destek alamayacaklar.
 Ayrıca destek alamayacakları gibi beş yıl süre ile de yanlış beyanda bulunduklarından dolayı destek faydalanamacaklar

 

Mağdur olmayın


2023 yılı güncellemesini yapmadığından dolayı mağdur olmamaları için ziraat odalarına giderek tarımsal kayıtlarını güncellemeleri çiftçilerin mağduriyetlerini önleyecektir.  Çiftçilerin Haziran ayının sonuna kadar çiftçi kayırt sistemi (ÇKS) güncellemesi için ziraat odalarına gidip güncelleme yapılması gerekmektedir. 
 

Resmi İlanlar