MALAZGİRT Haber Girişi : 28 Şubat 2024 12:42

Malazgirt Ziraat Odası duyurdu: Arpa satışı başladı

Malazgirt Ziraat Odası duyurdu: Arpa satışı başladı
Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) mart ayı arpa satış müracaatları başladı. Malazgirt Ziraat Odası başkanının girişimi ile arpa alım başvurularının ilçedeki oda da yapılması kararlaştırıldı.

 

ALPARSLAN DİYARI- Malazgirt Ziraat Odası Başkanı Tahsin Kılıç, TMO ile görüştü. İlçelerde bulunan çiftçilerin başvurular ve alım için Muş’a birkaç kez gelmesi gerektiğini dile getiren oda başkanı Kılıç, TMO ile anlaşma yaparak arpa alım başvurularını ve dağıtımını oda olarak yapılmasını sağladı.

 

www.alparslandiyari.com’a  açıklama yapan Malazgirt Ziraat Odası Başkanı Kılıç, "TMO kilogramını 7.830 TL'den arpa satışı yapacaktır. Ancak ilçemizde bulunan çiftçilerimiz, ulaşım ve nakliye nedeniyle TMO imkanlarından yararlanamıyor. Biz, Malazgirt Ziraat Odası olarak çiftçilerimizin bu imkanlardan faydalanabilmesi için gerekli görüşmeleri yaptık. TMO da kabul etti ve arpa alımı için başvurular ilçelerimizde odada yapılacak. Dağıtımlarda odalarımız tarafından gerçekleştirilecek. Çiftçilerimize en iyi hizmeti sağlamak için her zaman elimizi taşın altına koyuyoruz" ifadelerine yer verdi.

 

Arpa alım başvuruları için çiftçilerin ilçe ziraat odasına işletme tescil belgesi ve kimlik fotokopisi ile başvurmaları gerekiyor.

 

"HABER: VEYSEL EŞİN"

 

 

 

 

Resmi İlanlar