MALAZGİRT Haber Girişi : 25 Ağustos 2024 08:38

Malazgirt Zaferi'nin 953. Yıl Dönümü kutlamaları devam ediyor: Bugün sizleri neler bekliyor

Malazgirt Zaferi'nin 953. Yıl Dönümü kutlamaları devam ediyor: Bugün sizleri neler bekliyor
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilen Malazgirt Zaferi'nin 953. yıl dönümü anma etkinlikleri, Malazgirt'te büyük bir coşkuyla başladı.

ALPARSLAN DİYARI- 25 Ağustos'ta düzenlenen etkinlikler, sabah saat 11:00'den akşam 19:00'a kadar sürecek yoğun bir programla katılımcılara tarihi anlar yaşatacak.

 

OBA ALANI VE HAN ÇADIRI ETKİNLİKLERİ

 

Etkinlikler kapsamında OBA alanında 16 adet geleneksel tematik çadır ziyaretçilere açıldı. Han Çadırı Etkinlik Sahnesi'nde ise Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Mehteran Konseri ile başlayan etkinlikler, Diyarbakır Valiliği Halk Oyunları Gösterisi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Konservatuarı Bölümü Konseri gibi birbirinden renkli performanslarla devam etti. Mardin Reyhani Gecesi Gösterisi ve Solotürk Gösterisi de programın öne çıkan etkinlikleri arasında yer aldı.

 

ATLI OYUNLAR VE YARIŞMALAR

 

Atlı Oyunlar Sahası'nda düzenlenen etkinliklerde Malazgirt Kaymakamlığı Koşusu ve Muş Valiliği Koşusu gibi at yarışları, izleyicilere heyecan dolu anlar yaşattı. En Güzel Arap Tay Yarışması ve Malazgirt 953. Yıl Koşusu ise günün en çok ilgi çeken etkinliklerinden oldu.

 

ÇOCUKLAR UNUTULMADI

 

Çocuklar için özel olarak düzenlenen alanda, geleneksel çocuk oyunları, mangala ve aşık atma gibi etkinliklerin yanı sıra futbol, basketbol gibi modern oyunlar da yer aldı. At binme alanında çocuklar için ücretsiz at binme aktiviteleri düzenlendi.

 

NAMAZGAH ALANI VE AKŞAM ETKİNLİKLERİ

 

Namazgah alanında, özel olarak düzenlenen alanlarda öğle, ikindi ve akşam namazları kılındı. Ayrıca, günün sonunda akşam namazı sonrası düzenlenen etkinliklerle, Malazgirt Zaferi'nin ruhu ve anlamı bir kez daha hatırlatıldı.

 

Malazgirt Zaferi'nin 953. yıl dönümü etkinlikleri, 26 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilecek büyük final ile sona erecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın burada önemli mesajlar vermesi bekleniyor.

 

 

 

HABER VEYSEL EŞİN

 

Resmi İlanlar