MALAZGİRT Haber Girişi : 24 Ağustos 2024 09:21

Malazgirt Zaferi’nin 953. Yıl Dönümü Etkinlikleri başlıyor: Bugün programda neler var?

Malazgirt Zaferi’nin 953. Yıl Dönümü Etkinlikleri başlıyor: Bugün programda neler var?
Malazgirt Zaferi’nin 953. yıl dönümü kapsamında düzenlenen etkinlikler, 24 Ağustos’ta coşku dolu anlarla başlayacak.

 

ALPARSLAN DİYARI- Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilecek etkinlikler, Malazgirt’te tarihi bir atmosferde çeşitli kültürel ve sportif faaliyetlerle kutlanacak.

 

OBA ALANI ve HAN ÇADIRI ETKİNLİKLERİ

 

Etkinliklerin ilk günü, 11:00-19:00 saatleri arasında OBA ALANI’nda kurulacak Han Çadırı ve 16 adet geleneksel tematik çadırla başlayacak. Konya Büyükşehir Belediyesi Mehteran Konseri ile başlayacak olan gün, protokol konuşmalarıyla devam edecek. Ayrıca Konya Büyükşehir Belediyesi Sultan Alp Arslan Tiyatrosu, gençlere yönelik halk oyunları gösterisi ve Sultanbekov konseri de etkinliklerin dikkat çeken anları arasında yer alacak.

 

ATLI OYUNLAR ve ÇOCUK ETKİNLİKLERİ

 

Atlı oyun sahasında ise yerli atların koşusu ve en güzel Malazgirt atı yarışması düzenlenecek. Çocuklar için özel olarak hazırlanan alanda, geleneksel çocuk oyunları ve çeşitli aktiviteler de gerçekleştirilecek.

 

OKÇULAR VAKFI ETKİNLİKLERİ

 

Okçular Vakfı Alanı’nda gün boyu atölye çalışmaları ve okçuluk gösterileri yapılacak. Ayrıca geleneksel okçuluk yayınları da katılımcılarla buluşacak.

 

AKŞAM ETKİNLİKLERİ

 

Akşam namazı ve yatsı namazı ile birlikte, fener alayı etkinlikleri Malazgirt halkını bir araya getirecek. Ay yıldız gösterisi, mehteran ve bayrak yürüyüşü ise geceye damga vuracak.

 

Bu dolu dolu etkinlik programı ile Malazgirt Zaferi’nin 953. yıl dönümü, katılımcılara hem tarihsel bir yolculuk sunacak hem de unutulmaz anlar yaşatacak. Etkinliklere katılmak ve bu büyük coşkuyu yerinde yaşamak isteyen tüm vatandaşlar davetlidir.

 

 

 

HABER VEYSEL EŞİN

 

Resmi İlanlar