GÜNDEM Haber Girişi : 06 Ağustos 2023 10:26

Malazgirt Zaferi’nin 952’nci Yılı Kutlamaları hazırlıkları başladı

Malazgirt Zaferi’nin 952’nci Yılı Kutlamaları hazırlıkları başladı
​​​​​​​"Malazgirt Zaferi’nin 952’nci Yılı Kutlamaları" tanıtım toplantısı İstanbul’da yapıldı

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, 952. Yıl Anadolu'nun Fethi Malazgirt 1071 Anma Programı'nın basın toplantısına katıldı.

 

Malazgirt Zaferi'nin 952'nci yılı etkinlikleri kapsamında 23-26 Ağustos tarihlerinde Malazgirt'te yapılacak olan etkinlikler ile ilgili Okçular Vakfı'nda basın toplantısı düzenlendi.

 

‘Etkinliklere Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılması bekleniyor’

 

 

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi’nin 952. Yıl dönümü etkinliklere katılması bekleniyor.

 

Malazgirt Zaferi etkinlikleri Cumhurbaşkanlığı himayelerine alındığı günden beri her yıl ilçeyi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yılda katılacak olması Malazgirtli vatandaşlar arasında büyük heyecan yaratmaya başladı.

 

Toplantıya, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ve Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan ve Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız katıldı. Bakan Uraloğlu ve Bakan Yumaklı etkinlik sonunda geleneksel ok atışı gerçekleştirdi.

 

 

Malazgirt Danişmentgazi Mahallesi'nde bulunan etkinliklerin düzenleneceği "Malazgirt Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı"nda giriş kontrol ünitesi, 250 otobüslük otopark, otopark, 250 metre uzunluğundaki 1071 adımlık fetih yolu, merasim ve hitabet alanı, 12 helikopter pisti, namazgah, ikram alanı, şadırvan, giriş takı ile dinlenme yerlerinde hazırlıklar tamamlandı.

 

Haber İlhan Güvenir

 

 

Resmi İlanlar