MUŞ Haber Girişi : 12 Ağustos 2024 14:20

Malazgirt Zaferi için önemli etkinlik: Başvurular başlıyor  

Malazgirt Zaferi için önemli etkinlik: Başvurular başlıyor  
Türkiye Dağcılık Federasyonu’nun yıllık faaliyet programında yer alan “26 Ağustos Malazgirt Zaferi Anma Tırmanışı,” 23-25 Ağustos 2024 tarihleri arasında Muş’tan Süphan Dağı’nın Malazgirt Kuzey Batı rotasında gerçekleştirilecektir.

ALPARSLAN DİYARI- Bu anlamlı tırmanışla ilgili olarak Türkiye Dağcılık Federasyonu yönetim kurulu Üyesi Mehmet Çağlayan, "Bu anlamlı günde zorlu ve güzel bir faaliyet düzenliyoruz. İlk defa Malazgirt’ten Süphan Dağı’na tırmanış yapacağız," diyerek etkinliğin önemine dikkat çekti.

 

Tırmanışa katılmak isteyen sporcuların yaz dağcılık eğitimlerini tamamlamış olmaları gerekmektedir. Başvurular, 16 Ağustos 2024 saat 14:00’e kadar Türkiye Dağcılık Federasyonu'nun DYS sistemi üzerinden yapılabilecektir.

 

 

Sporcuların faaliyete katılabilmeleri için 2024 yılı vizeli lisanslarını yanlarında bulundurmaları zorunludur. Vizeli lisanslarını ibraz edemeyen sporcular etkinliğe kesinlikle alınmayacaktır. Ayrıca, faaliyet öncesinde sporcuların DYS sistemindeki kayıtlarının güncel olması, vize işlemlerinin tamamlanmış olması, ve sporcu ile kulüp bilgilerinin eksiksiz ve doğru bir şekilde sisteme girilmiş olması gerekmektedir.

 

 

Tırmanışa katılacak sporcuların, dağ koşullarına uygun malzemeler ile kask ve kamp malzemelerini yanlarında bulundurmaları zorunludur. Sporcular, faaliyete illerindeki Gençlik ve Spor Bakanlığı İl Müdürlükleri'nin sağladığı imkanlar ile katılım sağlayabilirler.

 

 

Bu tırmanış, Malazgirt Zaferi’nin yıldönümünde, bu tarihi olayın anısını yaşatmak ve dağcılık sporunu teşvik etmek amacıyla düzenlenmektedir. Tüm dağcıları bu anlamlı etkinliğe katılmaya davet ediyoruz.

 

 

Resmi İlanlar