MALAZGİRT Düzenleme Tarihi : 26 Ağustos 2023 15:07 Haber Girişi : 26 Ağustos 2023 14:42

Malazgirt Zaferi anma programına katılan kişi sayısı belli oldu

Malazgirt Zaferi anma programına katılan kişi sayısı belli oldu
Muş’un Malazgirt ilçesinde düzenlenen Malazgirt Zaferi'nin 952. yıl dönümü kutlama programına katılan kişi sayısı belli oldu. Erdoğan’un yerel seçim startını verdiği Malazgirt tarihi bir güne daha tanıklık etti.

ALPARSLAN DİYARI- Malazgirt Zaferi'nin 952. yıl dönümü kutlama programı Malazgirt Milli Park Alanı'nda düzenlendi. Gerçekleştirilen törene Türkiye’nin dört bir yanından yüzbinler akın etti. Türkiye’nin ikinci binyıl hedefi için Malazgirt’ten sağlam bir mesaj verilmiş oldu. Mitinge katılanların sayısının 100 bin insanı geçtiği öğrenildi.

 

Törende Başkan Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

 

“Bugün Malazgirt Zaferi'nin 952. yıl dönümü vesilesiyle tarihimizin önemli dönüm noktalarından birine şahitlik eden şu mübarek topraklarda tekrar bir aradayız. Sözlerimin hemen başında Anadolu'yu bizlere vatan haline getiren tüm kahramanlarımızı, şehitlerimizi, gazilerimizi, gönül sultanlarımızı rahmetle, şükranla yad ediyorum. Sultan Alparslan'ın ve ordusunda yer alan her bir neferin bize emaneti olan bu toprakları kanımızın son damlasına kadar koruma azim ve kararlılığımızı buradan bir kez daha ilan ediyoruz. Şu hakikat asla unutulmamalıdır ki, Malazgirt öyle sıradan bir savaş, sıradan bir zafer değildir.

 

 

 

"BİZİ VİYANA ÖNLERİNE GÖTÜREN ZAFERLER ZİNCİRİNİN ÇIKIŞ NOKTASI İŞTE BURASIDIR"

 

Biz Anadolu'ya Malazgirt'le ayak basmadık. Çok daha öncesinden beri zaten buradaydık. Malazgirt, Anadolu'daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır. Burada kazanılan zafer önce Anadolu Selçuklu Devleti'nin kuruluşunu sağlayarak Haçlı akınlarına en büyük darbeyi vurmuştur. Ardından aynı inançla bayrağını yükselten Osmanlı'nın başarılı mücadeleleriyle Balkanlar'ın ve İstanbul'un fethine vesile olmuştur. Bir başka ifadeyle Malazgirt, İznik'in de Konya'nın da Bursa'nın da Edirne'nin de İstanbul'un da büyük kardeşidir. Bizi Viyana önlerine götüren zaferler zincirinin çıkış noktası işte burasıdır.

 

 

"ECDADA VEFAMIZI GÖSTERMENİN GAYRETİNDEYİZ"

 

Her ilimizin her ilçemizin bizim kalbimizdeki yeri elbette ayrıdır ama Malazgirt sahip olduğu bu manevi mirasla kalbimizde hepsinden ayrı bir konuma sahiptir. Biliyorsunuz, dün de Ahlat'taydık. Ahlat, binlerce yıllık geçmişe sahip ata coğrafyamızın sembol şehri Buhara'ya kadar medeniyetimizin pek çok merkeziyle kardeşliği olan bir yerdir. Biz Malazgirt ile birlikte burayı da tekrar canlandırarak ecdada vefamızı göstermenin gayretindeyiz. Malazgirt'teki şu görüntü, bize sahip olduğumuz tarihin ve kültürün zenginliğini, derinliğini, gücünü ve en önemlisi devamlılığını hatırlatıyor. Bu topraklar bin yıldır üzerinde dalga dalga yükselen, 'Ya Allah, bismillah, Allahuekber' nidalarıyla feyizleniyor, bereketleniyor. Bu topraklarda yaşayan insanlar kökenlerine, meşreplerine, farklılıklarına bakmaksızın hep aynı ulvi gaye uğrunda kenetleniyor, bütünleşiyor.”

 

 

 

 

HABER: METİN BOZKURT

Resmi İlanlar