MALAZGİRT Haber Girişi : 17 Kasım 2023 14:58

Malazgirt yerel seçimlerde nasıl bir tutum almaya hazırlanıyor? İşte detaylar…

Malazgirt yerel seçimlerde nasıl bir tutum almaya hazırlanıyor? İşte detaylar…
Malazgirt, Mayıs ayındaki cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerinin ardından, kış aylarına doğru hızla yerel seçim sürecine girecek.

ALPARSLAN DİYARI- İktidar ve muhalefet kanadında, son üç seçimdir ittifakla seçime giden siyasi partilerin yeni dönemde nasıl tutum alacağı merak konusu.

 

2018’den bu yana uygulanan ittifak sistemi konusunda, Cumhur İttifakı partileri Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) “etle tırnak gibi” diye nitelendirilen seçim işbirliğini, Mart 2024'teki yerel seçimlerine de taşıma kararlılığında.

 


MALAZGİRT SİYASETİ HİÇ OLMADIĞI KADAR SESSİZ 

 

Malazgirt’te seçim çalışmaları sessiz bir şekilde yürütülüyor. 2018 yerel seçimlerinde 3 siyasi partinin adayları arasında geçen kıyasıya yarışta seçimleri 3 oy fark ile AK Parti adayı kazanmıştı.


3 oy gibi küçük fark ile seçimi kaybeden HEDEP 2024 yerel seçim hazırlıklarını gizliden yürüterek kazanmanın yollarını arıyor.

 

 

HEDEP MALAZGİRT İLÇE TEŞKİLATINDA İLGİNÇ ÇALIŞMA

 

Son günlerde ilçedeki HEDEP’li yetkililer ile yaptığımız görüşmeler sonucunda Malazgirt’in HEDEP Belediye Başkan adayının kadın kontenjanından aday gösterileceği konuşuluyor. Halk tarafından dikkatle takip edilen bu konu bir an önce netlik kazanılmasını bekliyor. HEDEP’in kadın aday gösterip göstermeyeceği önümüzdeki günlerde kesinlik kazanacak. Öte yandan HEDEP ilçe örgütü aday belirleme çalışmaları sürerken seçmenlerle bir araya gelip fikir alışverişinde bulunmaya devam ediyor.

 


AK PARTİ’NİN ADAYI KİM OLACAK?


AK Parti’nin mevcut Belediye Başkanı olan Cengiz Altın’ın tekrar AK Parti tarafından aday gösterileceği konuşuluyor. AK Partide henüz kimsenin adaylık başvurusu yapmadığı ilçede AK Partinin bu süreçte nasıl bir tutum sergileyeceği merak konusu oldu.

 

 

AHMET KENAN TÜRKER BİR DAHA MI ADAY OLUYOR?

 

Geçtiğimiz yerel seçimlerde ciddi bir oy almasına rağmen kazanamayan CHP’nin adayı Ahmet Kenan Türker, 2024 yerel seçimlerinde aday olacağını daha önce açıklamıştı. Hangi partiden aday olacağı henüz netleşmeyen Türker, seçim çalışmalarına başlamış bulunuyor.


 
Çevre il ve ilçelerde aday adayları bir bir belli olurken Malazgirt ise sessizliğini koruyor. Resmi olarak hiçbir partiye aday adaylığı başvurusu yapılmadı.

 

 


HABER İLHAN GÜVENİR


 

Resmi İlanlar