MUŞ Haber Girişi : 14 Eylül 2023 16:00

Malazgirt’ten Varto’ya kadar… Muş’taki göl ve göletlere 3,5 milyon sazan yavrusu bırakıldı

Malazgirt’ten Varto’ya kadar… Muş’taki göl ve göletlere 3,5 milyon sazan yavrusu bırakıldı
Muş'taki göl ve göletlere, Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünce üretimi yapılan 3,5 milyon sazan yavrusu bırakıldı.

ALPARSLAN DİYARI- Muş İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Gün, Muş’un 5 ilçesinde büyük ve orta ölçekli göl ve gölette balıklandırma çalışması yapıldığını bildirdi. Muş Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü’nden getirtilen 3 milyon 500 bin adet aynalı ve pullu sazan balığı yavrusu kentteki göllerle buluşturdu. ‘İç Suların Balıklandırılması’ projesi kapsamında yürütülen çalışmada kent genelinde yavru balıkların bırakıldığı baraj ve göletlerde avcılık turizmine katkı sağlaması amaçlanıyor.

 

 

 

 

STANDARTLARA UYULMALI

 

Tarım ve Orman Bakanlığı Su Ürünleri ve Balıkçılık Genel Müdürlüğü’nün her yıl uyguladığı proje ile İç sularda balıklandırma yapmaya başladıklarını anlatan İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Gün, sulara bırakılan balıkların yıl boyunca avlanmamasının önem arz ettiğini söyledi. Balıkların sadece yasak dönemlerde değil diğer süreçlerde de korunması gerektiğini belirten Müdür Gün, avlanabilecek balık boyu standardına uyulması gerektiğini vurguladı.

 

Haber: Emrullah Özbey

 

 

 

 

 

 

Resmi İlanlar