SPOR Düzenleme Tarihi : 03 Temmuz 2024 02:30 Haber Girişi : 03 Temmuz 2024 02:42

Malazgirt'ten girdik Viyana'dan çıktık!

Malazgirt'ten girdik Viyana'dan çıktık!
Türkiye'nin Avusturya zaferinin ardından Viyana'nın fethi ve Malazgirt ruhu yeniden hafızalara kazındı...

ALPARSLAN DİYARI- A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) son 16 turunda Avusturya'yı 2-1 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı.

 

Leipzig Stadı'nda oynanan maçta Türkiye'ye çeyrek finali getiren golleri 1. ve 59. dakikalarda Merih Demiral attı. Avusturya'nın tek golünü 66. dakikada Gregoritsch'ten geldi. Yurt genelinde milli takım coşkusu zirve yaptı.

 

VİYANA'NIN FETHİ VE MALAZGİRT SAVAŞI

 

Dönemin Osmanlı padişahı, Viyana'nın ticari konumundan dolayı ilk başlarda Belgrad'a, daha sonra ise Viyana'ya doğru ilerledi. IV. Mehmet komutasındaki 11.000 asker ve 5000 sivil 14 Temmuz günü Viyana'yı kuşattı. 

 

MALAZGİRT'TEN GİRDİK VİYANA'DAN ÇIKTIK

 

Malazgirt Meydan Muharebesi, 26 Ağustos 1071 tarihinde Büyük Selçuklu İmparatorluğu hükümdarı Alp Arslan ile Bizans İmparatorluğu hükümdarı Romen Diyojen arasında Malazgirt Ovasında gerçekleşen muharebedir. Alp Arslan'ın kesin zaferi ile sonuçlanan bu muharebe, "Türklere Anadolu'nun kapılarını açan son muharebe" olarak bilinir ve savaşın ardından pek çok Türk Anadolu'ya yerleşmeye başlamıştır.

 

Dev zaferin ardından Anadolu'nun kapılarının Türklere açılması ve yıllar sonra gelen Viyana'nın fethi tekrar hafızalara kazındı. Sosyal medya kullanıcıları da Viyana ve Malazgirt hatırlatmalı paylaşımlar yaptı.

 

Haber: Veysel Eşin

 

Muş'un yeni kaymakamları belli oldu: İşte gelen ve giden isimler...

 

 

Resmi İlanlar