MALAZGİRT Haber Girişi : 15 Ekim 2023 10:20

Malazgirt’teki  yöresel ürünlere rağbet! Bidonlarla  il dışına taşınıyor

Malazgirt’teki  yöresel ürünlere rağbet! Bidonlarla  il dışına taşınıyor
Malazgirt merkez ve köylerinde hazırlanan süt ürünlerini ilçe dışında yaşayan vatandaşlar tarafından bidonlarla alınarak yaşadıkları yerlere götürülüyor. Organik ve doğal olarak hazırlanan süt ürünleri rağbet görüyor.

 

ALPARSLAN DİYARI-Malazgirt’te süt ve süt ürünlerini satan işyerleri  yaz ve kışlık için bölgedeki kadınlar tarafından el emeği göz nuru ile hazırlanan kurutmalık sebzelerden salçaya, tereyağından peynire, kurutulmuş meyvelerden köy yumurtasına kadar yerel ve yöresel lezzetlerle ile doldurdu.

 

 

Malazgirt ilçesi ve bölgedeki kadınların ürettikleri bir birinden lezzetli ve bir birinden sağlık için faydalı ürünleri Malazgirt ilçesinde satışa sunan  iş yerleri, sattığı ürünler ile Malazgirt ve bölgedeki kadınlara gelir kapısı oldu.

 

 

Peynir çeşitleri başta olmak üzere kurutulmuş sebze ve meyve çeşitleri, pestil ve sucuk gibi şire ürünleri, pul biber ve salça gibi ürünleri, taze günlük süt ve sütle yapılan yüzlerce çeşit ürünleri Malazgirt halkının beğenisine sunan ‘1071 Peynirci’, en çok yöresel ürünlerin ilçeye tatil gelen vatandaşların ilgi gösterdiklerini belirterek,  “tatilcilerin yöresel ürünleri toplu halde alması yüzümüzü güldürüyor.” dedi.

 

 

EN ÇOK YÖRESEL ÜRÜNLERİ GURBETÇİLER TERCİH EDİYOR

 

İlçeye tatil için gelen gurbetçilerin alışveriş için yöresel ürünleri tercih ediyorlar.

 

Gurbetçiler ise batıda yöresel ürünleri bulmakta zorlandıklarını, ilçeye geldiklerinde el emeği göz nuru sağlıklı ürünleri satın alıp götürdüklerini belirttiler.

 

 

GURBETÇİLER YÖRESEL ÜRÜNLERİ TOPLU HALDE ALIYORLAR

 

1071 peynirci sahibi  Bayram Güvenir,  “Bu yıl ilçemize gelen gurbetçiler, yaşadıkları memleketlerine giderken sattığımız ürünlerden toptan alıp götürüyorlar. En çok tercih edilen ürünler, tereyağı, peynir, kurutulmuş sebzeler, kurutulmuş meyveler, köylerde yetişen şifalı bitkiler, keledoş dediğimiz yöresel yemek yapımında kullanılan malzemeler daha çok satılıyor.”

 

 

İLÇEDEKİ VATANDAŞLAR SABAH KALVALTISINDA YÖREL ÜRÜNLERİ TERCİH EDİYOR

 

İlçedeki vatandaşların birçoğu evlerinde kahvaltı yapmıyor, çarşıya gelip karşımızda bulunan farından sıcak ekmeklerini alıp dükkânımıza geliyorlar. dükkânımızdan bir birinden farklı  çeşitli kahvaltılık ürünleri satın alıp sabah kahvaltısına sağlıklı ürünler yiyerek güne  başlıyorlar. 

 

 

Haber:İlhan Güvenir

 

Resmi İlanlar