EĞİTİM Haber Girişi : 21 Aralık 2023 12:52

Malazgirt’te yeni okul binasının açılışı yapıldı: Şehidin ismi verildi

 Malazgirt’te yeni okul binasının açılışı yapıldı: Şehidin ismi verildi
Muş’un Malazgirt ilçesine bağlı Konakkuran beldesinde mevcut okul binası yıkılarak yeniden yapıldı ve beldenin şehitlerinden İsmail Bülbül’ün ismi verildi.

 

ALPARSLAN DİYARI- İkinci ara dönemde hizmete alınan Şehit İsmail Bülbül İlkokulu için resmi açılış töreni düzenlendi.

 

Mevcut okul binasının yıkılarak yerine anasınıfı ile beş derslikli Şehit İsmail Bülbül İlkokulu çok sayıda davetlinin katılımı ile eğitim öğretime açıldı.

 

Konakkuran Beldesi kazandırılan modern eğitim binasının açılışını yapan Kaymakam Göksu Bayram, eğitimin öneminden bahsederek okuldan çok başarılı öğrenciler çıkacağına olan inancını vurguladı.

 

Kaymakam Bayram, “Şu anda resmi olarak açılışını yaptığımız Konakkuran Beldesi Şehit İsmail Bülbül ilkokulunun beldemize, yavrularımıza, eğitimimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu yatırımın beldemize kazandırılmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Böyle modern koşullara sahip okulların, özellikle kırsal bölgelerimizde inşa edilmesi, o okulların; hem belde için hem de çevresindeki köyler için bir ilim yuvası haline gelmesini sağlıyor, bir sosyal aktivite merkezi olmasını sağlıyor. Çocuklarımız çok daha güzel ve ferah ortamlarda eğitimlerine devam etme, öğretmenlerimiz de güzel mekanlarda öğrencileriyle buluşmanın fırsatına sahip oluyorlar.”dedi.

 

Milli Eğitim Müdürü Vedat Kaya ise,” Konakkuran Beldesinde yapılan yeni okul anasınıfı ile birlikte beş derslikli. 2023-2024 eğitim öğretim yılının ikinci ara tatilinde faaliyete açtık. Bugün ise resmi açılışını yaptık.  Belde halkına ve öğrencilerimize hayırlı olsun.”dedi.

 

Törene Kaymakam Göksu Bayram, Belediye Başkanı Cengiz Altın, Konakkuran Belediye Başkanı Abdurahman Ömeroğlu, Jandarma Komutanı Binbaşı Kamil İncebacak, belde halkı ve öğrenciler katıldı.

 

"HABER:İLHAN GÜVENİR"

Resmi İlanlar