MALAZGİRT Haber Girişi : 10 Aralık 2023 08:32

Malazgirt'te yapımı devam eden otogar ne zaman bitiyor!

Malazgirt'te yapımı devam eden otogar ne zaman bitiyor!
Malazgirt halkı tarafından uzun yıllardır yapılması istenen ve adeta kanayan yara haline gelen otogar, şehre yakışır bir görünüme kavuşuyor.  Otogar yapımında sona gelindi.

ALPARSLAN DİYARI-Malazgirt Belediye Başkanı Cengiz Altın, yapımında sona gelinen yeni otogar alanında incelemelerde bulunarak, firma yetkililerinden bilgi aldı. Başkan Altın’ına incelemeleri sırasında encümen Özkan Yıldırım eşlik etti.

 

 

 

MALAZGİRT'E YAKIŞIR BİR OTOGAR OLUYOR

 

 

Eski mezbahanın yerinde yapılan otogar inşaatında incelemelerde bulunan  Başkan Altın , "Şehirlerarası Otobüs Terminali, son yıllarda şehrin adeta kanayan yarası haline gelmiş önemli bir sorundu. Mevcut otogar ihtiyacı karşılayamaz hale gelmekle birlikte, görüntü olarak da Malazgirt’e yakışmıyordu. Çok şükür otogarımız bitmek üzere. Yüklenici firma hızlı ve titiz çalışma gerçekleştiriyor. İnşallah tamamlandığında modern, ihtiyacı karşılayacak ve tarihi ilçemize yakışır bir otogarı hayata geçireceğiz" ifadelerini kullandı

 

 

MODERN OTOGAR 9 BİN METREKARE ÜZERİNE KURULDU

 

 

9 bin metrekare üzerine kurulan Malazgirt şehirlerarası otogarı içerisinde 8 otobüs peronu,32 araçlık otopark, 6 araçlık taksi durağı, 8 şoför dinlenme odası, bay bayan mescit, bay bayan lavabo, engelli lavabo, emanet odası, bebek bakım odası, hediyelik eşya dükkanları, teraslı restoran ve Cafe, oto yıkama bulunuyor.

 

 

 

 

 

 

8 OTOBÜS 32 ÖZEL ARAÇLIK OTOPARK

 

 

Yeni otogar projesiyle ilgili de bilgiler veren Başkan Altın, "8 araçlık otobüs peronlarını barındıran yeni terminal, vatandaşlarımızın rahat edebilmesi açısından da 32 araçlık özel otoparka sahip olacak. Yaklaşık 9 bin metrekarelik taban alanına oturan yapı içerisinde ulaşım ve hizmet birimlerinin yanı sıra yaklaşık 2.350 metrekarelik kiralanabilir ticari alanlar ve ofis birimleri bulunmaktadır. Bu konuda hemşerilerimizden de olumlu geri dönüşler alıyoruz ve yeni otogarı sabırsızlıkla beklediklerini dile getiriyorlar.”dedi.

 

 

"HABER:İLHAN GÜVENİR"

 

Resmi İlanlar