MALAZGİRT Haber Girişi : 05 Kasım 2022 10:29

Malazgirt’te Yapılan Cami İnşaatı Devam Ediyor

Malazgirt’te Yapılan Cami İnşaatı Devam Ediyor

Malazgirt’te Yapılan Cami İnşaatı Devam Ediyor

Muş’un Malazgirt ilçesinde, hayırsever iş adamları ve hayırseverlerin yardımlarıyla yaptırılan caminin inşaatı devam ediyor.

Malazgirt Danışmanetgazi Mahallesi Muhtarı Hasan Başaran tarafından hayata geçirilen ve hayırsever vatandaşlar tarafından yaptırılan caminin inşaatı çalışmaları kapsamında alüminyum kaplama ile kubbeleri yapıldı.

Caminin inşaatında emeği geçen tüm hayırseverlere teşekkür eden Muhtar Hasan Başaran camide kaba inşaatın sürdüğünü söyleyerek, alüminyum çatı kaplama çalışmalarının ise bittiğini belirtti.

Cami inşaatın yapımı ile ilgili bilgi veren muhtar Hasan Başaran, "Danişmentgazi Mahallemizde yaptırdığımız cami mimarisinin yanı sıra pek çok farklı özelliği ile mahallemizde benzersiz bir cami olacak. Camimizin kaba inşaatında son aşamaya gelindi. Önümüzdeki yıl birçok çalışmasını bitirip Malazgirt halkımızın hizmetine sunmaya gayret edeceğiz. Mahallemizde benzersiz bir cami olacak diyebilirim. Bu kapsamda çatı ve kubbeleri için Maraş Elbistan’dan özel olarak çatı ustası getirdik. Çatı ustalarımız çok temizlik bir işçilik yaptılar üstelik bizden çok fazla parada istemediler. Camide, taziye evi, Kur'an kursu vesosyal alanlar bulunacak. Tam anlamı ile Malazgirt halkımıza sosyal ve kültürel bir alan kazandıracağız." dedi.

Cami inşaatının kubbelerini yapmak için Maraş ili Elbistan ilçesinden gelen çatı ustaları Yasin, Ali Mesut Er kardeşler ile Kadir Yüksel ise bizler yıllardır bu işten evimize ekmek götürüyoruz. Bu seferde Malazgirt ilçemizde hayırseverlerin yaptırdığı cami kubbeleri yapmak için geldik. Çok şükür bu camimizin de kubbelerini alüminyum kaplamasını yaptık. Caminin yapılması için yardımları esirgemeyen tüm hayırseverler teşekkür ediyoruz.”dediler.

 

Resmi İlanlar