MALAZGİRT Haber Girişi : 15 Ekim 2023 10:34

Malazgirt’te trafik ekipleri pancar taşıyanları uyardı! Kazalara sebep olmayın…

Malazgirt’te trafik ekipleri pancar taşıyanları uyardı! Kazalara sebep olmayın…
​​​​​​​Jandarma trafik ekipleri şeker pancarı taşıyan araçlara yönelik denetim gerçekleştirdi

ALPARSLAN DİYARI- Olası trafik kazalarına neden olmaması için Malazgirt ilçe  Jandarma Komutanlığı trafik ekiplerince şeker pancarı kantarından pancar taşıyan kamyonları denetledi.

 

Malazgirt ilçe  Jandarma Komutanlığı trafik ekiplerince sorumluluk sahamızda pancar hasadının başlaması nedeni ile Ağrı Şeker Fabrikasına pancar taşıyan kamyon ve çekici sürücülerine yönelik, 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu, 4925 Sayılı Taşıma Kanunu ve Yönetmeliği kapsamında, özellikle ağırlık ve taşıma kapasitesi, taşıma sırasında branda kullanımı ve araçlarda reflektör bulundurulması ile ilgili hususlar üzerinde durularak genel trafik uyarılarda bulundu.

 

 

 

Ekipler, ağır yük taşıyan araçların azami yüklü ağırlıklarının üzerinde yük taşıyıp taşımadıkları konusunda, özellikle karayolunun yol yapısının bozulmasını engellemek ve trafik güvenliğini sağlamak adına  pancar taşıyan kamyonların belge ve tonajlarını kontrol etti.  Olası kaza sebebiyet olmaması için kamyonlarda branda kullanılması konusunda uyarılarda bulunuldu.

 

Jandarma trafik ekipleri, ayrıca şeker pancarı taşıyan traktör şoförlerine gerekli bilgilendirmelerde bulunarak olası kazalara sebebiyet olabilecek durumlardan kaçınılması uyarılarında bulundu.

HABER: İLHAN GÜVENİR

 

 

Resmi İlanlar