MALAZGİRT Haber Girişi : 24 Temmuz 2024 13:34

Malazgirt’te TKDK toplantısı yapıldı! Hibeler için geç kalmayın

Malazgirt’te TKDK toplantısı yapıldı! Hibeler için geç kalmayın
Muş’un Malazgirt ilçesinde, Ziraat Odası Başkanlığı tarafından çiftçilere yönelik IPARD III Programı (2021 - 2027) kapsamında %50 - %75 hibe KDV muafiyeti desteklenen tedbirler hakkında bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

ALPARSLAN DİYARI- Malazgirt Ziraat Odası'nda yapılan toplantıya, Muş Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Müdürü İrfan Süne, TKDK Mühendisi Eser Aydın, Malazgirt Ziraat Odası Başkanı Tahsin Kılıç, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Erdem Taşsöken ve çok sayıda çiftçi katıldı.

 

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan TKDK Mühendisi Eser Aydın, çiftçilere IPARD III Programı (2021 - 2027) kapsamında sunulan %50 - %75 hibe ve KDV muafiyeti desteklenen tedbirler hakkında bilgi verdi. Aydın, program çerçevesinde desteklenen projelerden şu şekilde bahsetti:

 

 

101: Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar

 

103: Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması

 

201: Tarım, Çevre İklim ve Organik Tarım

 

202: Yerel Kalkınma Stratejilerinin Uygulanması

 

302: Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme

 

Eser Aydın’ın yatırımların desteklenmesi ile ilgili ayrıntılı bilgiler sunduğu toplantı, çiftçilerin sorularının yanıtlandığı soru-cevap bölümü ile son buldu.

 

 

Toplantıda çiftçilere, hibelerden faydalanmaları için gerekli başvuru süreçleri ve projelerin nasıl hazırlanacağı konularında da önemli bilgiler aktarıldı. Malazgirt Ziraat Odası Başkanı Tahsin Kılıç, toplantının çiftçilerin bilinçlenmesi ve doğru yatırımlar yapabilmeleri açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

 

 

Çiftçilere hibeler için geç kalmamaları gerektiğini hatırlatan yetkililer, IPARD III Programı kapsamında sağlanan desteklerin kırsal kalkınmayı ve tarımsal üretimi artırmayı hedeflediğini belirttiler.

 

 

HABER: VEYSEL EŞİN

Resmi İlanlar