MALAZGİRT Haber Girişi : 24 Ağustos 2024 09:12

Malazgirt’te Sultan Alparslan ve askerleri için Mevlid-i Şerif

Malazgirt’te Sultan Alparslan ve askerleri için Mevlid-i Şerif
Malazgirt Zaferi’nin 953. yıl dönümü münasebetiyle Malazgirt’te anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi.

ALPARSLAN DİYARI-Malazgirt Kaymakamı Göksu Bayram, İlçe Müftülüğü tarafından Kümbet Camii’nde düzenlenen mevlit programına katılarak, bu özel günü onurlandırdı.

 

KUR’AN TİLAVETİ VE DUALAR EŞLİĞİNDE ANLAMLI ANMA

 

Mevlid-i Şerif programı, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Türkiye genelinde okutulan 1071 Hatm-i Şerif, 1071 Yasin ve 1071 Fetih Sureleri’nin duaları, İlçe Müftüsü Memet Hakkı Ayhan tarafından yapıldı. Bu dualar, hem tarihi zaferin önemini hatırlattı hem de Malazgirt Zaferi’ni kazanan şehitler ve gaziler için rahmet dilekleriyle manevi bir atmosfer oluşturdu.

 

TARİHE VEFA VE GELECEĞE UMUT

 

Kümbet Camii’ndeki mevlit programı, Malazgirt Zaferi’nin 953. yıl dönümü anma etkinlikleri kapsamında yapılan etkinliklerin en önemli parçalarından biri olarak öne çıktı. Bu manevi buluşma, hem geçmişe vefa hem de geleceğe umut mesajları taşıdı. Malazgirt halkı, dualar ve Kur’an tilavetleriyle zaferin kahramanlarını bir kez daha yad etti.

 

Mevlid programı, Malazgirt Zaferi’ne olan bağlılığı ve manevi değerlere verilen önemi vurgularken, aynı zamanda birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinden birini sergiledi.

 

 

HABER VEYSEL EŞİN

Resmi İlanlar