MALAZGİRT Haber Girişi : 06 Ekim 2023 13:19

Malazgirt’te rekor alım! Geçen yıldan 3 kat daha fazla…

Malazgirt’te rekor alım! Geçen yıldan 3 kat daha fazla…
Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Malazgirt Şubesi 2023 yılı arpa ve buğday alımlarını Cumhuriyet tarihinin en büyük rekor alımıyla kapattı.

 

ALPARSLAN DİYARI-TMO 2023 yılı arpa buğday alımlarını tamamladı. Cumhuriyet tarihinin en büyük alımını 75 bin ton ile gerçekleştirdi.2022 yılında 30 bin ton alım yapan TMO bu yıl ise 75 bin ton arpa ve buğday alımını ile Cumhuriyet tarihinin en verimli yılını geçirdi. 

 

Malazgirt Ziraat Odası Başkanı Tahsin Kılıç, TMO Malazgirt şubesinin bir yılda 75 Bin Ton rekor alım yaptıkları için başta TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal olmak üzere, TMO Satın Alma Daire Başkanı Gökhan Gürbüz, Muş TMO Şube Müdürü İsmail Küpe, Muş TMO Müdür Yardımcıları ile tüm çalışanlarına çok teşekkür ediyorum dedi.

 

 

Başkan Kılıç, açıldığı günden beri vatandaşın hububatını satın alan, çiftçinin ürününü tarlada bırakmayan ve Cumhuriyet tarihinin en yüksek 75 bin ton ile alımımı yapan, TMO yetkililerine sahsım ve Malazgirt çiftçisi adına çok teşekkür ederim.”dedi.

 

 

Başkan Kılıç, ilçe genelinde çok bereketli bir hasat sezonunu geçirdiklerini dile getirdi.

 

 

 

Kılıç,” 2023 yılı bereketli, mahsulün olduğu bir yılda TMO, ilçemizde tarihinin en yüksek alım dönemini yaşıyor. Malazgirt için baktığımızda da bir yılda yine rekor alımla 75 Bin ton civarında alım yaptılar." diye konuştu.

 

 

 

Haber: ilhan Güvenir

Resmi İlanlar