MALAZGİRT Haber Girişi : 29 Haziran 2023 14:04

Malazgirt’te pancar üreticilerine bayram yok… Ziraat Odası Başkanı pancar üreticilerin bayramını tarlada kutladı

Malazgirt’te pancar üreticilerine bayram yok… Ziraat Odası Başkanı pancar üreticilerin bayramını  tarlada kutladı
Malazgirt’te  pancar üreticileri değil tatil, izin dahi yapamıyor. Onlar ektikleri pancarları gününde ve zamanında bakımını, sulamasını yapmak için bayramı da tarlada geçiriyorlar

Kimi bayramı evinde, kimi evinden uzakta, akrabalarının yanında bazılarıysa tatilde geçiriyor. Ama Malazgirt’te  pancar üreticileri değil tatil, izin dahi yapamıyor. Onlar ektikleri pancarları gününde ve zamanında bakımını, sulamasını yapmak için bayramı da tarlada geçiriyorlar

 

Çayımıza tat veren şekerin hammaddesi olan pancar tarımında üretici de, toprakta çalışan işçi de şeker pancarının, “Çocuk bakmak gibi aynı” olduğunu onu için zamanında çapası, teklemesi ve sulama olması gerekiyor. Hal böyle olunca bayramda tatil yapmak yerine, pancar tarlalarında işçiler çalışıyor. 

 


“Bereketli bir yıl diliyorum”


Tarlada çalışan üreticileri ziyaret eden Malazgirt ziraat Odası Başkanı Tahsin Kılıç, ilçemizdeki tüm çiftçilerimize bol ve bereketli bir hasat diliyorum dedi.
Başkan Kılıç, “Bayramın ikinci günü olmasına rağmen tarlada çalışan üreticilerimizi ve çalışan işçileri ziyaret ederek bayramlaşmak için geldik. Pancar çapalama ve ikileme dönemin Kurban Bayramı'na denk gelmesi nedeniyle işçiler bayramda bir nevi çalışmak zorundalar. Bizlerde Kurban Bayramı’nda çalışan emekçilerimizi ziyaret ederek bayramlarını tebrik ettik.”

 

“Pancar Malazgirt ekonomisinde önemli “


Malazgirt ve Muş’un  ekonomisi için şehirde kurulu şeker fabrikası çok önemli.  Malazgirt’te  ekilen pancarları Muş veya Ağrı Şeker Fabrikası alıyor. O nedenle fabrikanın talebine göre pancarın ekilme ve biçilme düzeninin hiç aksamadan sürmesi gerekiyor.
Pancar üretiminin aksamaması için tarlada çalıştığını dile getiren Berfin Taş,  pancar talaşında zamanında çapası, teklemesi ve sulama olması gerekiyor. Onun için bu gün bayramın ikinci günü olmasına rağmen tarlada çalışmaya geldik.” dedi. 

 

 

 

Resmi İlanlar