MALAZGİRT Haber Girişi : 06 Haziran 2023 13:48

Malazgirt'te okullar arası bilgi yarışması düzenlendi

Malazgirt'te okullar arası bilgi yarışması düzenlendi
Malazgirt Milli Eğitim Müdürlüğü ilçedeki imam hatip ortaokulları öğrencilerinin bilgilerini, kazanımlarını ölçmek ve öğrencilere eğlenerek öğrenmelerine katkı sağlamak amacıyla bilgi ve kültür yarışması düzenledi.
Malazgirt'te okullar arası bilgi yarışması düzenlendi

Malazgirt Öğretmen evinde  yapılan yarışmayı Malazgirt Milli Eğitim Müdürü Vedat Kaya, Milli Eğitim Şube Müdürü Kenan Gayretli,kurum amirleri çok sayıda öğretmen ve öğrenciler katıldı.

 İlçede eğitim veren 14 İmam Hatip ortaokulunun katılım gösterdiği yarışma, bir gün boyunca her okuldan 3 öğrenci dört kişilik gruplar şeklinde yarıştılar.

 İki gün süren bilgi yarışmasında finale kalan 4 ortaokul ve 12 ortaokul öğrencileri kıyasıya yarıştı. Ortaokullar arası bilgi yarışmasına katılan Gülkoru Köyü İmam Hatip Ortaokulu birinci oldu.

Yarışma sonunda bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Vedat Kaya, "Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin özverisi ile bu güzel organizasyonu titizlikle güzel ve heyecanlı bir yarışma düzenledik. İlçemizde yaptığımız tüm kültür etkinliklerine en büyük desteği, ilçe Kaymakamımız Göksu Bayram veriyor. Sayın Kaymakamımıza ilçedeki tüm öğrenciler adına teşekkür ediyorum. Ayrıca bu yarışma sonunda tüm öğrencilere kitap hediyesi ve çeşitli hediye takdim edildi. İlçemizdeki İmam Hatip ortaokulları arasında yaptığımız bilgi ve kültür yarışması öğrencilerimiz için çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Bu yarışmaları yapmamızdaki amacımız öğrenciler arasında birlik beraberliği pekiştirmek ve öğrenciler içinde tatlı bir rekabet yaratıp bilgi seviyelerini yükseltmek. Bu yarışmada ortaokullarımızın sekizinci sınıf öğrencileri yarıştı. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi kutluyoruz" dedi.

 

Resmi İlanlar