MALAZGİRT Haber Girişi : 03 Ağustos 2023 11:23

Malazgirt’te nesli tükenmekte olan 'balaban kuşu' bulundu

Malazgirt’te nesli tükenmekte olan 'balaban kuşu' bulundu
Malazgirt’te nesli tehlike altında olan balaban kuşu bulundu. Yaralı olduğu belirlenen kuş tedavi altına alındı.

Malazgirt ilçe emniyet müdürlüğü bahçesinde gezintiye çıkan Balaban kuşu ilçe Emniyet Müdürü Serhan Türk ve ekibi tarafından yakalanarak koruma altına alındı.

 

 

‘Yaralı Balaban kuşu tedavi için Emniyete sığındı’

 

Nesli tükenmekte olan Balaban kuşunun sanki tedavi için bize sığınması, bizleri hayli mutlu etti diyen, İlçe Emniyet Müdürü Serhan Türk, yaralı kuşumuzu tedavi için İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Veteriner Hekimi Meltem Sarı’ya teslim ettik dedi.

 

 

İlçe Emniyet Müdürü Serhan Türk’ün araştırmaları sonucunda, kuşun nesli tehlike altında bulunan ‘Balaban kuşu’ olduğu öğrenilirken, polislerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Veteriner Hekimi Meltem Sarı yaralı kuşa ilk müdahalesini yaptı.

 

Balaban kuşunun yorgun ve vitaminsiz kaldığını aktaran Sarı, yaralı kuşumuza ilk müdahale yapıldı. Vitamin verdik, güçlenmesi için vitaminli yemler verdik. Çok şükür kuşumuzun dorumu iyi dedi.

 

 

 Polislerin haber vermesi üzerine olay terine gelen Doğa Koruma ve Milli Parklar Malazgirt Şube Şefliğinden Doğa Koruma Görevlisi Nihat Balkaya balaban kuşunu teslim alarak, Van’da bulunan Yabani Hayvanlar ve Doğa Koruma merkezine gönderildi.

Haber İlhan Güvenir

 

Resmi İlanlar