MALAZGİRT Haber Girişi : 31 Mayıs 2024 21:21

Malazgirt’te muhtardan hırsız uyarısı: Kişi sayısını açıkladı eşkallerini tarif etti!

Malazgirt’te muhtardan hırsız uyarısı: Kişi sayısını açıkladı eşkallerini tarif etti!
Malazgirtlilerin korkulu rüyası hırsızlar hakkında ilk kez somut bilgiler gelmeye başladı. Selçuklu Mahallesi muhtarı Fehim Gün, hırsızların eşkaliyle ilgili uyarıda bu

ALPARSLAN DİYARI- Muş’un Malazgirt ilçesinde çok sayıda evi soyan ve ziynet eşya çalan hırsızların kadın olabileceği üzerinde duruluyor.

Selçuklu Mahallesi muhtarı Fehim Gün, dilenci veya bohçacı kılığında ikisi orta yaşlı, birisinin de 13-14 yaşlarında 3 kadının mahallede şüpheli hareketlerinin dikkat çektiğini belirtti.

 

MUHTAR GÜN: POLİSİ HABERDAR EDELİM

 

Hırsız olduğu değerlendirilen kişilerin fotoğrafının çekilerek, güvenlik güçlerine derhal konunun bildirilmesi uyarısında bulunan muhtar Gün, “Kıymetli Selçuklu Mahalle sakinleri malumunuz bugünlerde ilçemizde hırsızlık olayları artmış durumda. Özellikle mahallemizde dilenci veya bohçacı kılığında ikisi orta yaşlı, birisi de 13-14 yaşlarında 3 bayan mahallede dolaşarak ellerinde keser ve çekiç ile muhtemelen camları kırmak için görülmüştür. Lütfen daha dikkatli olalım. Böyle durumlarda polisi hemen haberdar edelim veya şahısların mümkünse fotoğraflarını alalım.” diyerek uyarıda bulundu.

 

Son günlerde ilçede artan hırsızlık vakaları dikkat çekerken, hırsızların profesyonel tavır ve hareketleri ilçenin önceki yıllara göre farklı bir hırsızlık tablosuyla karşı karşıya kaldığını ortaya koydu. Özellikle hızlı hareket etmeleri ve minimum iz bırakmaları şüpheleri daha da artırırken, hırsızlar üzerinde yapılan çalışmaların da artmasını sağladı. Söz konusu hırsızların yakalanmasının da an meselesi olduğu belirtildi.

 

Çok sayıda kişinin evine giren hırsızların ağır ceza ve yaptırımlarla karşı karşıya kalacağı hatırlatıldı.

 

HABER: VEYSEL EŞİN

Resmi İlanlar