MALAZGİRT Haber Girişi : 18 Eylül 2024 14:19

Malazgirt’te Mevlid-i Nebi Haftası coşkuyla kutlandı

Malazgirt’te Mevlid-i Nebi Haftası coşkuyla kutlandı
Malazgirt’te Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında düzenlenen program, Van Büyükşehir İl Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Şık’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Malazgirt halkı, din adamları ve öğrenciler yoğun ilgi gösterirken, program anlam dolu anlara sahne oldu.

 

ALPARSLAN DİYARI – Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla Malazgirt’te gerçekleştirilen programa, Malazgirt Kaymakamı Göksu Bayram, İlçe Müftüsü Mehmet Hakkı Ayhan, Eski Malazgirt Müftüsü ve Van Tuşba Müftüsü Emrah Demirtaş, siyasi parti başkanları, kurum amirleri, din adamları ve çok sayıda öğrenci katıldı. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam eden program İlçe Müftüsü Mehmet Hakkı Ayhan’ın açılış konuşması ile devam etti.

 

Etkinlikte konuşan Van İl Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Şık, Peygamber Efendimiz’in (SAV) hayatı, insanlara kazandırdığı değerler ve günümüz Müslümanlarının bu değerleri nasıl yaşatması gerektiği konularına dikkat çekti.

 

Müftü Şık, Mevlid-i Nebi Haftası’nın toplumsal barış, kardeşlik ve hoşgörü gibi değerleri hatırlamak ve yaşatmak adına önemli bir fırsat olduğunu belirterek, genç nesillere bu bilincin aşılanmasının gerekliliğine vurgu yaptı.

 

 

KAYMAKAM BAYRAM: "PEYGAMBERİMİZİN HAYATI BİZİM İÇİN YOL GÖSTERİCİ"

 

Malazgirt Kaymakamı Göksu Bayram, programda yaptığı konuşmada, Hz. Muhammed’in (SAV) örnek hayatının Müslümanlar için her daim yol gösterici olduğunu ifade ederek, Mevlid-i Nebi Haftası’nın, bu değerlerin tekrar hatırlanması için önemli bir vesile olduğunu belirtti.

 

 

GENİŞ KATILIM VE DUYGU DOLU ANLAR

 

Siyasi parti başkanları ve kurum amirlerinin de katılımıyla, programın geniş bir katılımla gerçekleştirilmesi, toplumsal dayanışmanın ve birlikteliğin güzel bir örneği olarak öne çıktı.

 

 

 

Mevlid-i Nebi Haftası’nın anlam ve önemine dair verilen mesajlar, katılımcılardan büyük takdir topladı.

 

HABER VEYSEL EŞİN

Resmi İlanlar