MALAZGİRT Haber Girişi : 12 Mart 2024 10:29

Malazgirt’te Mehmet Akif Ersoy anıldı

Malazgirt’te Mehmet Akif Ersoy  anıldı
Muş'un Malazgirt ilçesinde, "İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" nedeniyle bir program düzenlendi.
Malazgirt’te Mehmet Akif Ersoy anıldı

 

 

ALPARSLAN DİYARI- Malazgirt Kültür Merkezi konferans salonunda düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

 

 

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Malazgirt Alparslan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğretmeni Balahoroğlu, 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulünün 103. yılında büyük şair Mehmet Akif Ersoy'u minnet ve rahmetle andıklarını söyledi.

 

 

Öğrencilerin hazırladığı tiyatro gösterisinin sunulması ve şiirlerin okunması ile devam eden programda, daha önce düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

 

Malazgirt Alparslan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin sergilediği tiyatro gösterisi büyük beğeni kazandı, ayakta alkışlandı.

 

Programa Kaymakam Göksu Bayram, Belediye Başkan Vekili Cezair Bozkurt, Cumhuriyet Nermin Çankaya, Jandarma Komutanı Binbaşı Kamil İncebacak,İlçe Müftüsü Memet Hakkı Ayhan, Emniyet Müdür Vekili Başkömiser Mithat Bayırlı, Milli Eğitim Müdürü Vedat Kaya, STK'lar ve siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

 

 

"HABER VEYSEL EŞİN"

 

Resmi İlanlar