MALAZGİRT Haber Girişi : 26 Haziran 2023 09:47

Malazgirt'te Kurban Pazarı Kuruldu! Fiyatlar Dudak Uçuklattı

Malazgirt'te Kurban Pazarı Kuruldu! Fiyatlar Dudak Uçuklattı
Kurban Bayramı için geri sayım başladı. İbadetini yerine getirmek isteyen vatandaşlar kurban fiyatlarını araştırmaya başladı.

 

2023 yılında en düşük büyükbaş hayvan fiyatının 60 bin liradan başlarken, Malazgirt’te  kurulan hayvan pazarında hareket var ancak alıcı çok az.


Kurban ibadetini yerin getirmek için kolları sıvayan Malazgirtli vatandaş kurbanlık arayışı içerisine girdi. 

 

Kümbet Camii arka tarafında kurulan küçükbaş hayvan pazarında vatandaşlar ibadetini yerin getirmek için kurbanlık alma telaşına girdi. Kurbanlık fiyatlarının bu yıl çok yüksek oluşundan şikâyetçi olan vatandaşlar sıkı pazarlıklar yaptılar. 

 

YÜZDE 150 ORANINDA ARTTI

Kurban fiyatları ise artan enflasyon rakamları ve et fiyatları ile birlikte geçtiğimiz yıla göre yaklaşık yüzde 150 oranında arttı. Kurban fiyatları değişkenlik gösterse de ortalama fiyata küçükbaş hayvanlarda ise 4-6 bin lira arasında değişiyor.


Besiciler, kurban fiyatlarının yüksek olmasından dolayı bu yıl hayvan pazarını bayrama birkaç gün kala kurduklarını belirttiler.


Besiciler, Kurulan küçükbaş hayvan pazarında, fiyatlarının 5 bin ile bin 6 bin TL arasında değiştiğini söylediler.


Bursa'dan babası ile akraba ziyareti için kente gelen Erol Birer ise kurbanlık almak için pazara geldiklerini ifade etti. Geçen yılara göre bu yıl fiyatların iki katından fazla olduğunu dile getiren Birer, “ dini ibadetimizi yerine getirmek için almak zorundayız.” dedi. 


Kurban pazarında küçükbaş hayvanlardan koyunun fiyatı 5 bin ile 6 bin TL arasında değişirken, keçilerin fiyatı ise 4 bin ile 6 bin TL arasında alıcı buluyor.


 

Resmi İlanlar