MALAZGİRT Haber Girişi : 29 Şubat 2024 17:01

Malazgirt’te köylerde kış, ilçede bahar havası

Malazgirt’te köylerde kış, ilçede bahar havası
Muş’un Malazgirt ilçesinde etkili olan dondurucu soğukların ardından yüzünü gösteren güneşli hava nedeniyle vatandaşlar bahardan bir gün yaşadılar.

 

 

ALPARSLAN DİYARI-Hava sıcaklığı gece eksi 15 ile 20, gündüzleri ise eksi 5 ile 10 dereceyi bulduğu ilçede, yüzünü gösteren güneş sayesinde vatandaşlar bir günlük baharın tadını dışarıda çay keyfi yaparak yaşadılar.

 

 

İlçede çaycılık yaparak geçimini sağlayan Murat Yıldırım, “Ben 45 yaşındayım. Bu ilçede çaycılık yapıyorum. Malum ilçemizde kış ayları çok çetin geçiyor.Bende evden çıkarken tedirgin bir şekilde çıktım, acaba bugün çay satabilir miyim diye. Ya nasip dedim geldim ve açtım çay ocağımı. Sabah tek tük müşteri geldi. Öğle saatlerine doğru aniden çıkan güneş sayesinde, adeta yalancı bir bahar gününü yaşadık. Bende fırsattan istifade ederek masa sandalyeleri dışarı bıraktım. Güzel havayı gören vatandaşlar gelip çay keyfi yaptılar. Hava böyle olunca işlerimizde artış oldu. Çay satışlarımız çok şükür iki katına çıktı. Valla bizler de bu halimizden çok memnunuz” dedi.

 

Sıcak havaları fırsat bilerek dışarıda çay keyfi yapan vatandaşlar ise, “bildiğiniz üzere köylerde her yer bembeyaz. Bizler Malazgirt’te dışarıda oturmuş çay keyfi yapıyoruz. Yaklaşık 2 aydır soğuk havalardan dolayı evlerimizden çıkamadık. Köylerde 1,5 metreye yakın kar var. Allah’a şükürler olsun ki bizler bu güzel havada çay keyfi yapma fırsatı bulduk. Bizde bu sıcak havayı fırsat bilerek ilçe merkezine geldik. Bu güzel havayı fırsat bilerek kışın ortasında çay keyfi yaşıyoruz.” diye konuştular.

 

 

"HABER VEYSEL EŞİN"

Resmi İlanlar