MALAZGİRT Haber Girişi : 20 Ekim 2024 10:24

Malazgirt'te kışlık erzak hazırlığı başladı: Lahana soğan ve patates

Malazgirt'te kışlık erzak hazırlığı başladı: Lahana soğan ve patates
Malazgirt'te kış mevsimine hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. İlçe halkı, kışlık erzaklarını tamamlamak için manavlarda yoğun bir hareketlilik sergilerken, özellikle lahana, soğan ve patates gibi ürünler büyük ilgi görüyor.

ALPARSLAN DİYARI- Kışa hazırlık kapsamında turşuluk malzemeler de alışveriş listelerinin başında yer alıyor.

 

Malazgirt’te uzun yıllardır hizmet veren manav Erhan Yurdakul, bu dönemde en çok rağbet gören ürünlerin başında lahana, patates ve soğanın geldiğini belirtti. Yurdakul, "Vatandaşlarımız kışlık erzaklarını şimdiden tamamlamaya çalışıyor. Özellikle turşuluk malzemeler büyük ilgi görüyor. Turşu için alınan lahana, kornişon, sarımsak ve biberler bu dönemde en çok satan ürünler arasında" dedi.

 

 

 

ERZAK HAZIRLIKLARI GELENEĞİ YAŞATILIYOR

 

Malazgirt halkı için kış mevsimine hazırlık bir gelenek halini almış durumda. Her yıl olduğu gibi bu yıl da erzak hazırlıkları sonbahar aylarında hız kazanıyor. Lahana, soğan ve patates gibi dayanıklı sebzeler, uzun kış ayları boyunca tüketilmek üzere saklanıyor. Bunun yanında ev yapımı turşular da sofraların vazgeçilmezi olmayı sürdürüyor.

 

 

 

Malazgirt’te kışın sert geçmesi nedeniyle bu hazırlıklar halk için büyük önem taşıyor. Hem ekonomik sebepler hem de geleneksel damak zevkine uygun ürünlerin tercih edilmesi, manavların yoğun günler geçirmesine neden oluyor.

 

 

HABER VEYSEL EŞİN

Resmi İlanlar