Malazgirt’te 4 yıldır devam eden kazı çalışmaları, sonuç verdi. Kazı çalışmaları, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nden Prof. Dr. Adnan Çevik’in bilimsel danışmanlığında yürütülüyor.
ALPARSLAN DİYARI-Muş’un Malazgirt ilçesinde 4 yıl içerisinde önemli eserler bulunmuştu. Bunların içinde ok uçları ve sikkeler de var. Bu yıl yapılan kazı çalışmalarında ise, kimsenin tahmin bile demeyeceği bir eser bulundu.
Romen Diyojen'e ait olduğu ispatlanan mühür 4 yıldır devam eden kazı çalışmaları sonucunda bulundu. Kazı çalışmaları sırasında bulunan mühür şuana kadar bulunan en büyük eser olarak kayıtlara geçti. Yaklaşık bin yıl öncesine ait olan Bizans İmparatoru Romen Diyojen’e ait olan bu mühür ilçemiz tarihi ve geleceği için çok büyük bir eser oldu.
Kaymakam Göksu Bayram, bunları ve nihayetinde Selçuklu Şehitliği'ni ortaya çıkararak gidip baş uçunda dua edeceğimiz alanı, Malazgirtlilere, Türkiye'ye ve İslam âlemine kazandırmayı düşünüyoruz.
“SADECE 26 AĞUSTOS’DA DEĞİL, MALAZGİRT HER ZAMAN HAFIZALARDA OLACAK”
Malazgirt Belediye Başkanı Cengiz Altın, Amacımız Malazgirt'in sadece 26 Ağustos'ta değil, her zaman hatırlanması. İlçemizi her alanda dünyaya tanıtacak projelere destek veriyoruz." İddialarında bulundu.
ADNAN ÇEVİK: ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR
Kazıya bilimsel danışmanlık yapan Prof. Dr. Adnan Çevik ise Malazgirt'te 4 yıldır süren kazı çalışmaları en büyük meyvesini verdi. Bizans imparatoru Romen Diyojen'e ait mühür bulundu. Kazı çalışmalarında bulunan bu mühür şu an Ankarada saklanıyor. Malazgirt ile ilgili çalışmanın her mevsim devam ettiğini belirterek, "Burada gelecek yılın kazı çalışmalarını planlıyoruz. Bu sadece sahada kazıya dönük çalışmalar olmuyor. Malazgirt ilçesinde neler yapılabilir. Kurumlarla, muhtarlarla, kanaat önderleriyle bütün Malazgirtlilerle değerlendirmek için buradayız. Muş Alparslan Üniversitesinde görevli akademisyenlerle kısa ve uzun vadedeki planlarımızı hayata geçirmek için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
HABER: İLHAN GÜVENİR