SAĞLIK Haber Girişi : 24 Temmuz 2024 08:15

Malazgirt’te kan bağışı kampanyası! İki günde kaç ünite verdiler

Malazgirt’te kan bağışı kampanyası! İki günde kaç ünite verdiler
Muş’un Malazgirt ilçesinde Kızılay görevlileri tarafından düzenlenen kampanya kapsamında 2 gün boyunca kan bağışı alındı.

ALPARSLAN DİYARI- Kızılay Kan Bağış Merkezi doktorlarından Shaikh Ahmet Mohammadi,havaların ısınmasıyla kan bağışında yükselme olduğunu söyledi.

 

 

 

Mohammedi, “Kan ihtiyacını karşılamak üzere iki günlük bir kan bağışı kampanyası yaptık. Yaz aylarında havalar ısındıktan sonra kan bağışında biraz olsa da yükselme yaşanıyor. 18 ve 65 yaş arasında bulunan herkes kan verebilir. Kana ihtiyacımız var, onun için de vatandaşlardan kan bağışına katılmalarını istiyoruz. 5-10 dakikalarını ayırıp ihtiyacı olan bir vatandaşa umut olabilirler. İki günde Malazgirt’te beklentimiz 160 üniteydi, yaklaşık 110 ünite kan bağışı topladık. Kan bağışını artırmak amacıyla ısı sistemi yüksek otobüslerimizle geziyoruz. Yaz aylarını iyiden iyiye hissettiğimiz bu bugünlerde kan ihtiyacımız devam ediyor. Kan verecek vatandaşlarımız şunu unutmasın, verecekleri bir ünite kanla üç kişinin hayatını kurtaracaklar. Herhangi bir bulaşıcı hastalığı tespit etmemiz halinde ise kendilerine ulaşıp tedavi olmalarını söylüyoruz.” dedi.

 

 

Malazgirtli vatandaş iki gün boyunca kan bağışı kampanyasına destek vererek ne kadar duyarlı olduklarını bir kez daha gösterdiler.

 

 

 

HABER VEYSEL EŞİN

Resmi İlanlar