SPOR Haber Girişi : 24 Haziran 2023 11:14

Malazgirt’te futbol akademisine büyük ilgi! Profesyonel futbolcusu yetişecek

Malazgirt’te futbol akademisine büyük ilgi! Profesyonel futbolcusu yetişecek
Malazgirt’te açılan futbol akademisine kayıt yaptıran yaklaşık 50 çocuk hayallerine kavuşmak için eğitim görmeye başladı.

 

Halk Eğitim Müdürlüğü, Malazgirt Belediyesi ve İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü tarafından futbol akademisi açıldı. Kursa kayıt yapan çocuklar geleceğin profesyonel futbolcusu olmak için antrenmanlarına başladı.  Malazgirt Şehir Stadında başlayan futbol akademisine katılan futbolcu adayları haftanın 7 günü antrenman yapacak. 

 


Formalar Belediyeden 


Spora ve sporcuya her platformda desteklerini esirgemeyen Malazgirt Kaymakamlığı ve Malazgirt Belediyesi futbol akademisi kursu boyunca desteklerini esirgemeyecekleri belirtildi. Futbol akademisi kursuna katılan çocuklara Malazgirt belediyesi tarafında hazırlanan formalar  teslim edildi. Malazgirt spor renginde hazırlan yaklaşık 100 forma kursa katılan öğrencilere verildi. 


“Amacımız iyi futbolcu yetiştirmek”


Malazgirt Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan futbol akademi kursuna  antrenörlük yapan Harun Çelik, bu akademinin amacı, Malazgirtli gençlerimizi her türlü kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak olduğunu söyledi. 
Amacımız  yeni yetenekleri keşfederek Türk futboluna kazandırmak olduğunu söyleyen  Antrenör Harun Çelik şöyle konuştu:“ Öncelikle bize bu imkânları sağlayan Malazgirt Kaymamalığı, Malazgirt Belediyesi, Halk Eğitim Merkezi ve İlçe Gençlik Spor Müdürlüğüne çok teşekkür ederim. Amacımız burada gençlerimizi sokaktan, kötülükten uzak tutmak, Malazgirt Spora yakışır birer genç yetiştirmek. 3 eğitmen hoca eşliğinde çalışıyoruz. Bugün burada antrenmanlara başladık. Kayıtlı 50 sporcumuz var. Ayrıca kayıt yapmak için her gün aramıza katılan kardeşlerimiz var. Yavaş yavaş sayımızı 100 sporcuya çıkarmayı hedefliyoruz. Bu 100 sporcumuzu kötü alışkanlıklardan, terörden, uyuşturucu madde bağımlılığından kurtarıp sporla hayata bağlamaktır.” dedi.

 


“Hedefim Milli Takım ve Real Madrid”


Futbol Akademisine hayallerine kavuşmak için kayıt olduğunu söyleyen 9 yaşındaki Adem Özbey, “Harun hoca tarafından eğitim görüyoruz. Hocamız sayesinde  eğitimlere katılarak süper liglerdeki takımlarda oynamak için kursa kayıtımı yaptırdım.  Benim ilk hedefim Muş Sporda oymaktır.  Eğer başarırsam çok sevdiğim Real Madrid’te futbolcu olarak oynamak istiyorum.” Şeklinde konuştu. 


“Milli Takımda Oynamak İstiyorum”


Akademiye gelen bir diğer sporcu olan Servet Kayak,” Beşçatak köyünden geliyorum. Futbolcu olma istiyorum. Hedefime ulaşmak için açılan bu kursa kayıt yaptım. İyi bir futbolcu olmak için çok çalışıp başarılı olacağıma inanıyorum. En büyük hedefim milli takımda oymaktır.” Dedi.     
 


 “Zeki Çelik Olmak İstiyorum”


Berat Akyıldız ise,” Burada açılan futbol akademisinde, futbol oynama ve öğrenmeye geldim. Fenerbahçe’de, Galatasaray’da ve Beşiktaş’ta oynayan futbolcular gibi olmak için kayıt yaptım. Muşlu hemşerimiz Zeki Çelik var, Milli Takımda oynuyor. Zeki Çelik  nasıl başardıysa bizde onun gibi çalışarak başarılı olmak istiyoruz. Hemşerimiz Zeki Çelik olmak istiyorum. Onun yerinde bizde olabilirdik, yeter ki çok çalışalım. Burada var gücümüzle öğretmenlerimizin desteğiyle İnşallah bizlerde büyük takımlarda futbol oynamaya gideriz.” Şeklinde konuştu.
 

Resmi İlanlar
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • KISACA MEMO 26 Temmuz 2024 06:54

    Merhaba ben de harun hocamı yanına gelip burda hedefime ulaşmak için buraya geldim hedefim amed spora adımı yazdırmak istiyorum ikinci hedefim Galatasaray transfer olmak istiyorum ve hayla da ATM gidiyorum ve buyuzden belediyemiz bize destek olur musun